Видовете каси при интериорните врати.

Всяко едно крило от полските заводи, може да бъде поръчано/комбинирано със всяка една от касите, които произвежда завода.

За крилата на вратите, които се поддържат на склад в София, се поддържат и 3 вида каси в наличност: Регулируема каса, Щок (стандарт) каса, и каса СМОК за метални панели на панелни апартаменти.

 

РЕГУЛИРУЕМА КАСА

Регулируемата каса позволява монтаж и при нестандартни строителни отвори. Касата е с компенсаторни первази (первазите от срещуположната страна на пантите са регулируеми) и гумено уплътнение.

Касата може да бъде монтирана на зид с дебелина от 75 мм до 360 мм (на склад се поддържат каси за дебелина на зида до 320 мм.). Вариантите като размери на касата са 14 броя (най-малък 75-95 мм, най-голям 340-360 мм), като при всеки един размер на касата, первазите от едната страна се регулират със до 20 мм.

Компенсаторните первази на тази каса обхващат зида от двете страни и след монтаж не се налага допълнително „подмазване“ или „обръщане“ на зида.

Регулируемата каса се предлага във абсолютно всички цветове, които са в производство на заводите.

Виж Техническите данни на Регулируема каса ТУК (отваря се в нов прозорец)

 

КАСА СМОК (за панелни жилища)

Касата СМОК е предназначена предимно за панелни жилища. Облича старите метални каси на панела, без да се налага къртене и без да се стеснява отвора значително – с тази каса отвора се стеснява с 38 мм общо.

Касата е с компенсаторни первази и гумено уплътнение. Може да бъде монтирана на зид с дебелина от 70 мм до 150 мм – в два размера 70/110 мм и 110/150мм. Отделно към касата се предлага и уширителен панел от 75 мм, така че с него касата може да бъде монтирана и на по-дебел зид – максимум до 220 мм дебелина.

Касата обхваща зида с компенсаторните си перази от двете страни, не се налага допълнително подмазване на зида след монтаж.

Виж Техническите данни на каса СМОК за панелни апартаменти ТУК (отваря се в нов прозорец)

 

КАСА ЩОК (Стандарт)

Каса Стандарт (Щок) е правоъгълна каса с гумено уплътнение, без первази. Има допълнителна опция за директни первази, които НЕ са регулируеми.

Касата е с постоянна ширина 90 мм, като най-често се използва за зидове с много голяма дебелина, или за прав зид, без „зъб“. Каса Щок може да се монтира на зидове със всякаква дебелина, но след това е необходимо „обръщане“ с гипс или гипскартонени ивици.

За касата се поддържат и директни первази на склад, с размери 10х60 мм. Най-често при монтаж с тази каса, директни первази могат да бъдат монтирани само от едната страна на зида.

Каса Щок съще се предлага във абсолютно всички цветове, които са в производство на заводите.

Виж Техническите данни на ЩОК каса ТУК (отваря се в нов прозорец)

 

КАСА НЮ АРКУС (Луксозна заоблена каса)

Касата е регулируема, заоблена каса със заоблени перази. Може да бъде монтирана на зидове с дебелина от 115 до 320 мм.

Каса NewArcus е най-масивната каса, която се предлага от полския завод. При тази каса, както и при Регулируема-та каса НЕ се налага подмазване след монтажа, касата обхваща зида от двете му страни с компенсаторните си первази.

Виж Техническите данни на Каса НюАркус ТУК (отваря се в нов прозорец)