Имайте предвид, при избор на входна или интериорна врата

6 неща, които трябва да имате предвид при избор на входна врата за дома си. Дървени пожароустойчиви врати Борман. Исторята на Classen фирмата-завода. Как да спестите място и да направите банята си уникална. Как да изберем правилно входната си врата? Най-добрите варианти за подови настилки за баня. Използване на входната врата като допълнение на домашния декор.

 

 

6 неща, които трябва да имате предвид при избор на входна врата за дома си

Вашата входна врата разказва на гостите ви много за вас. Тя показва колко добре поддържате дома си и подчертава вашия личен стил. И така, като собственик на жилище, е важно внимателно да обмислите избора си на входна врата.

Ето шестте неща, които трябва да имате предвид при избора на входна врата за вашия дом.

  1. Дълготрайността трябва да бъде водеща при избора

Когато купувате нова входна врата за дома си, дълготрайността на материала трябва да бъде приоритет по време на процеса на подбор. Стоманата е един от водещите материалните за трайни врати. По- стабилни от дървените, стоманените врати могат да устоят на напукване и деформиране и гарантират, че входната врата ще ви служи безотказно в продължение на много години.

Въпреки това, не всички домове отговарят на такава модерна визия! За щастие има голямо разнообразие от здрави и надеждни алтернативи от дърво и фибростъкло.

  1. Помислете за енергийната ефективност

Наличието на енергийно-ефективна врата ще доведе до значителни икономии с течение на времето. Това може да се постигне чрез различни средства, първото от които е избора на врата с множество стъкла, което ще намали притока на топлина. Основният материал на вратата също е важнен, с фибростъкло и стомана с полиуретаново ядро са сред най-енергийно ефективните.

В допълнение, лесен показател за енергийната ефективност е R-стойността на вратата, която е мярка за термична устойчивост.

  1. Изберете продукти с ниски разходи за поддръжка

Поддръжката е друг важен фактор при избора на нова входна врата за дома. Когато някои материали могат да се нуждаят от цялостен ремонт и почистване, продукти с висока производителност като стоманата са проектирани да бъдат с ниски разходи за поддръжка, като вдлъбнатините могат лесно да бъдат отстранени от повърхността. Фибростъклото е друг отличен избор за тези, които живеят при тежки климатични условия, те комбинират ниските разходи за поддръжка с изключително добра изолация.

Въпреки това, за тези, които не живеят в райони с прекалено тежки метеорологични условия, това не трябва да бъде голям фактор в процеса на вземане на решения.

  1. Помислете за водоустойчивост

Важно е внимателно да прегледате качеството на продукта и да се уверите, че ще се предотврати проникването на влага в дома.

Проверете уплътняващите компоненти на вратите и преценете дали вратата е структурната качествено, за да осигури оптимално задържане на топлината през зимата и обратно за лятото.

  1. Прегледайте функциите за сигурност

Независимо от материала, за да изберете за вашата врата, е важно тя да приляга плътно на рамката. Това ще помогне да се запази вратата защитена срещу влизане с взлом и вероятно увреждане на дома. Бравата, която ще използвате също трябва да бъде стабилна и сигурна.

  1. Изберете специалист, който предлага широка гама от опции

При пазаруване на нова входна врата за вашия дом е важно да се работи със специалист, който предлага широка гама от възможности по отношение както на материала, така и на стила.

 

Дървени пожароустойчиви врати Борман

Тези врати имат една много важно функция – да не допускат огъня да проникне в съседното помещение и да го задържат. Времето, през което могат да издържат тези врати зависи от тяхната степен на огнеустойчивост. Освен това, дървените противопожарни врати Борман могат да служат и като допълнително средство, подпомагащо евакуацията на хора. През тях пожарникарите могат много лесно да стигнат до огъня и да го обезвредят по-бързо. Освен това, тези врати са в състояние да спасят много ценности, които в противен случай биха изгорели при пожар.

Фирма Борман се намира в град София и може да ви предложи много устойчиви и добри противопожарни врати, които издържат до 60 минути. Една стандартна пожароустойчива врата струва около 600 лева, като в нея са включени монтажа и взимането на размерите. Доставката се извършва от фирмата до 5 дни, след като договора бъде подписан.

Според наредбите, във вентилационните шахти трябва да се монтират противопожарни врати. В транформаторните подстанции също. Съществуват и врати на Борман България, които са предназначени за евакуация в случай на пожар. Те могат да бъдат монтирани както в обществени и промишлени сгради, така и в домашни жилища, където има нужда от защита на помещения от огън. Обектите, в които е задължително да се монтират противопожарни врати са много – детски градини, училища, търговски центрове, хотели и т.н. Те могат да бъдат поставени във всяка къща или апартамент, ако собственика държи на сигурността.

Някои хора са на мнение, че дървените врати Борман не могат да спрат огъня, но те грешат. Според тях това е така, защото дървото е горим материал. В днешно време имаме толкова развити технологии, че не е никак трудно да се постигне нещо такова. Дървените противопожарни врати се продават на пазара и държат своите позиции, като по нищо не отстъпват на металните такива.

Дървените врати изглеждат много по-уютно и са по-красиви от металните. Топлината, която придава дървото не може да се сравни с нищо друго.

 

Исторята на Classen фирмата-завода

Добър ден, казвам се Иван Александров и съм продава-консултант в Борман България.  Борман е име с традиции при вратите, славим се с качеството на обслужване и монтаж. За да отговорим на това качество ние работи с доказали се производители, с нулев или много нисък процент рекламации.    

Германския производител Classen е една от компанийте с който работим, само от личен опит дори мога да ви кажа, че Класен се доказват на пазара в България от доста години и пр това се доказват като надежден пройзводител на качествени врати.  Освен вратите, Класен като марка  предлага и ламиниран паркет.  За да може довършителните работи по вашият дом да имат завършен вид.

Концернът  Classen, освен годините на българският пазар през който се доказва, се е доказал на много други европейски пазараи. За пример ще дам Русия където Класен работи двайсетина години. Не случайно каталозите освен ан немски, английски, полски са и на руски. Като международният им каталог е лесен английски или руски език.

Класен започва да работи като малко предприятие в град Kaisersesch  западна Германия през 1963 година. Малкото тогава предприятие бързо започва да печели клиенти, както в самата Германия така и в цяла западна европа , както и с годините в северна америка. Първоначално  системата им на работа е както нашата в Борман България, разчитаме на доволни клиенти. Защото всеки доволен клиент ще доведе друг и ще каже  и на други хора а те на други и така най-древната реклама от уста на уста привлича клиентите.  Тази система е и най-добрата за самите клиенти защото така всеки разбира за качествта от изопробвали го вече клиенти.

След падането на желязната завеса и отварянето на пазарите, класен изнася част от производството си в Полша. Като близоста им по територия спомага в полските си заводи да се изгради немски стандарт на работа със стабилни обучени и доказани работници през годините. Полските работници плучават добра за страната си заплата, което ги мотивира да работят качествено и да няма отклонения от стандартите, за което и се следи от немски експерти.

С напредванетето на технологийте и интернет през годините, стария метод на потребителите за проверка на качеството с питане от уста на уста се измени доста.  Да пак го има и личното от уста на уста, но с нашият натоварен начин на живот, не ни остава много време за срещи с хора. Тук на помощ идват създадените от потребители и потребителски организации форуми по цял свят. В България също има такива форуми и в тях се споментават доста добри думи за пройзводството на Класен, както и за нас Борман за добрата работа с клиенти и високото ниво на монтаж.  Не се хвалим, всяка дума може да се провери в 21 век, чичко гугъл и леля уикипедия  знаят всичко.

Classen  притежават някой отличия за качество. Сред тях са пълно съвпадение със стандарта ISO,  злате медал от германския пазар Супер Марка  2014 година.  Много отличия и сертификати от руския пазар, от цяла европа , както и северна америка.

Доказано екологично чисто производство, за всичките и клиенти, което е добре за здравето на хората и за по хармоничния, и приятен начин на живот.  На страницата на компанята седи зеленото дръвче на FSC.  Технологията на производство на Класен няма аналог. Компанята гарантира за това че продуктите и са екологично чисти и безопасни. Класен син ангел продуктите са наградени със сертификат и PEFC.

Класен като Компания произвжда дневно около 2500 комплекта врати и каси. Освен вратите с който са известни сред потребителите ни, произвеждат повече от 80 милиона квадратни метра ламинат и растения.  Екологично чистото производство на Класен го нареждат сред компаниите на бъдещето и през 21 век.

Класен държи на свойте традиции като офисите на компанята са все още и ще си останата  в малкото градче от което са и тръгнали. Част от пройзводството все още е в Германия.  Традициите и качеството през годините са полезни за потребителите особено през този 21 век където всичко се прави с определен катък проекто живот.  Но традициите в качеството си остават старите защото класен държи на свойте традиции.

Класен като компания е затворила на пълно своят цъкъл от производство. Като се почне от разстенят, дървеният материял, през плоскостите и фурнирите и се стигне до вратите им. Производството е изцяяло на компанята като една голяма част от него е в Германия.

Надявам се статията да ви е била интересна и да е допринесла за ваште знания и обща култура. За вратите на Класен може да заповядате лично при мен в магазина ни в София, в квартал Бели брези, на улица Дойран 9 Б което е на ъгъла с улица Смърч. Стига се лесно и удобно с градски транспорт тролейбуси 2 и 9 на спирка Дойран.  Колегите ми от магазина ни в Лозенец също могат да ви бъдат полезни улица Стоян Михайловски 8 което е между семинарията и новото кръстовище на телевизионната кула.  За контакт можете да използвате и телефон 0878146904   Със стандартно окончание на латиница .сом можете да научите повече и от сайтовете ни вратисофия    и интериорнивратисофия.   Успех  от мен заповядайте ако ви трябват врати или имате и други въпроси.

 

Как да спестите място и да направите банята си уникална

Всеки иска да има модерна и удобна баня, но и всички знаем колко е скъп ремонта на това помещение, въпреки че не е кой знае колко голямо. Преди да започнете да правите някакъв ремонт, добре е да се направи консултация с професионалист, за да се избегнат възможни грешки и помещението да стане претрупано и неудобно за използване.

Душове и кабини за баня се предлагат в много форми и размери. Банята е едно от най-важните помещения в дома, така че започването на необмислен ремонт на малка баня може да се окаже доста разочароващо начинание. За щастие, можем да ви предложим някои цени идеи и съвети за оформяне на непреходни, луксозни бани в консервативното пространство на дома ви. Ако сте в процес на проект за обновяването баня или планирате на промените банята си в близко бъдеще, запознайте се с някои професионални съвети и трикове.

За да започнете, трябва първо да се запознаете с триковете, които създават илюзията за пространство. Първото важно нещо, което трябва да имате предвид, е бъркотията. Бъркотията във всяка една баня или душово пространство ще направи помещението визуално по-малко. Множеството бутилки от шампоан и сапун по пода ще създаде неприятно усещане, че не се чуватсвате уютно в собствената си баня.

Второто нещо е да се държи пространството максимално светло.

Можете да монтирате леки вътрешни врати, а за банята можете да се спрете на плъзгаща интериорна врата от Борман.

Можете да се спрете на леки цветни плочки и мозайки за вашето поддушово място, което ще отвори пространството и ще се чувства като по-голямо. Стойте далеч от тъмните цветове като сиво, синьо и черно, тъй като те ще направят пространството да се усеща много по-малко, отколкото е в действителност. Имайки предвид тези общи правила, постарайте се да направите своя проект по ваш вкус и желание.

Ако сте като повечето от нас, които смятат, че не разполагате с достатъчно място за всичките си душ тоалетни принадлежности, вграденият рафт за душа определено върши чудеса. Персонализираните душ рафтове са консолидирана и удобно решение да се къпете бързо, лесно и удобно.

Разгледайте предложенията на големите вериги магазини и направете подбора на аксесоарите, които са ви необходими. Не забравяйте, че не всичко, което се предлага, ще ви върши работа. Банята, особено, ако е малка, трябва да бъде максимално практична и да съдържа възможно най- малко мебели и вещи.

Ако сами не можете да се справите е проекта за реновиране на банята, помолете професионалист да направи необходимите корекции. Не бързайте с покупките, за да не се окаже, че изборът ви не е бил достатъчно обмислен и правилен.

 

Как да изберем правилно входната си врата?

Новата входна врата може да подобри външния вид на дома ви, но преди това трябва да сте сигурни в качеството на това, което купувате. Ние от БОРМАН ви предлагаме възможно най – доброто качество на българския пазар.

Преди да постъпите към покупка на нова входна врата е най – добре да се запознаете с предимствата и недостатъците на всички видове, за да сте наясно от какво имате нужда и кое ще е най – добро за вас и вашето семейство. А от тук можете да разгледате сайта на Борман България с всички модели врати, предлагани от тях.

Метални входни врати

Доклад от 2016 година посочва, че хората, които са избрали стоманена врата за дома си са изхарчили средно по около 2000 лева за такава, но са успели да възстановят около 92% от инвестицията си.

Другите предимства на стоманената врата включват възможността за боядисване, особено ако сте от хората, които обичат разнообразието и бързо им омръзва текущото, ниска поддръжка и дълготрайност. Факт е, че стоманените врати са се превърнали в предпочитан избор на хиляди български семейства.

Лошото на тези врати е, че въпреки много качества има нещо, което е минус и то е много просто – ръждата. Тези врати могат да ръждясват след определен брой години използване. Те също могат да се претоварят и това да окаже влияние върху преминаването на студа и топлината през самата врата и въздухът да се движи навън и навътре. Друг недостатък,който може да бъде пренебрегнат от повечето хора, но все пак сме длъжни да го споменем е това, че стоманената врата не може да имитира дървените. Много хора искат вратата им да изглежда дървена, заради страхотния дизайн на дървените врати, а всъщност да е изработена от друг по – здрав материал. Истината е, че много трудно може да се постигне подобно нещо с метална врата, по нея винаги ще личи, че това не е истинска дървения.

Дървени входни врати

Дървените врати могат да бъдат привлекателни с наличните стотици техни опции. Много хора се насочват именно към тях. Дали ще е от махагон, череша, дъб, бук, ела, дали ще е лакирана и оцветена или само едното, дървените врати имат един основен недостатък – те набъбват. Нуждаят се от доста голяма поддръжка, защото в противен случай започват да гният. Директната слънчева светлина може да накара дървената врата да избледнее и това да изисква от вас пребоядисване. Заради тези основни недостатъци дървените врати имат и по – къси гаранционни срокове, отколкото други видове. Цените на тези врати варират много – от няколко стотин лева, до няколко хиляди за врати от масивна дървесина, особено за такива изработени от пърокласни дървета като махагон или орех.

Входни врати от стъклопласт

С много подобна цена като тази на металните врати, тези от стъклопласт имат много добра изработка. От вътрешната си страна са изолирани с пяна и няма опасност да ръждясат. Друг плюс на този вид е това, че много лесно може да имитира дървената врата, без околните да разберат. Предлагани са в множество видове, не само като цвят, но и като начин и материали на изработка. Експерти, които се занимават с врати казват, че доста клиенти държат на външния вид на вратата, но предпочитат нещо по – малко като цена и именно затова тук в помощ идват вратите от стъклопласт. Един минус, който е доста забележим при тях е това, че много лесно могат да бъдат счупени, особено с по – остри предмети. За жалост, този тип врати лесно могат да бъдат и надраскани, като драскотините после ясно си личат, но за сметка на това плюсовете компенсират доста повече.

Ако все още се колебаете и не можете да направите вашия избор ви съветваме да се консултирате със специалисти, които ще ви насочат. Ние от БОРМАН сме винаги насреща!

 

Най-добрите варианти за подови настилки за баня

При избора на правилният материал за настилка за банята е важно да се помисли за стил, бюджет и начин на живот. Този кратък списък за популярни материали може да ви помогне да ограничите избора си.

Плочка

Един от най-популярните варианти за подови настилки за баня са керамичните плочки. Той предлага чист и класически външен вид, който е изключително издръжлив, водоустойчив и устойчив на петна. За да се избегне подхлъзване и падане в банята, добре е да изберете плочка, която е сертифицирана като противоплъзгаща. Плочките държат студено под краката, освен ако не се монтират върху лъчиста система за подово отопление, което е добра инвестиция в баня, където е важно да се запази топлото за босите крака. Също така, плочките могат да бъдат трудни за монтиране дори и от опитни майстори.

Винил

Това е една от най-икономичните и лесни подови настилки на разположение. Той е лесен за почистване, водоустойчив и устойчив на петна. Изберете висококачествен винил на лист, за да не се допуска проникване на вода между свръзките. Препоръчва се монтаж от майстор, единствено при по-големите бани.

Корк

Изработен от кора, коркът е силно възобновяем ресурс и е чудесен за околната среда. Той е устойчив на мухъл и плесен и на вода – идеален за баня. Полиуретановото повърхностно покритие ще защити настилката от водата (пода трябва да се запечатва редовно на всеки няколко години, за да се предпази от влага). За да се предотврати просмукването на вода между плоскостите, най-добре е да изберете недовършен корк и да го завършите на място на пода. Монтажът може да бъде труден и е най- добре да го оставите на специалист.

Бамбук

Изработен от високо устойчив на ресурс, бамбукът е екологично чист и също така удобен за всеки бюджет. Той струва по-малко от половината от цената на дървените подове. В банята, интелигентен избор е трислойния бамбук (вместо твърд бамбук), тъй като дъските са изключително издръжливи и идеални за влажна среда. Те са също така са лесни за монтиране и повредените части могат да се заменят лесно.

Дърво / ламинат

Класически избор, които рядко губи популярност, дървените подове създават топъл и класически вид в банята. Трислойният паркет, който е направен от недвижим дървен фурнир, подплатен от шперплат, се съпротивлява на влажността по-добре от масивната дървесина и е удачен избор във влажно пространство.

Какъв вид подова настилка за банята ще изберете, зависи изцяло от нуждите, бюджета и стила на банята, която сте планирали. Добре е да заложите на качеството и дълготрайността на материалите.

 

Използване на входната врата като допълнение на домашния декор

Някои смятат, че фоайето е мястото, където вашия дом прави първото си впечатление.

Това е напълно погрешно. Реално първото впечатление се започва отвън, от вашата входна врата! Тя представя къщата ви пред света, приветства гостите ви и след допълва вашия интериор, след като влязат вътре. Една представителна външна врата от Борман играе чудесна роля на всеки един етап: допълва цялостния вид на Вашия дом отвън, изглежда страхотно отблизо и се съчетава с вашия интериор вътре.

Ето как да намерите една врата, която прави всичко това:

Допълва целия екстериор

От разстояние, най-важният аспект на вашата врата е нейния цвят. Вашата врата трябва да допълва цялостната палитра на къщата, и тъй като повечето къщи днес са бели отвън, бяла врата ще пасва просто чудесно. Бялото придава хубав, чист вид на къщата, изглежда елегантна и семпла.

На тухлени или каменни стени смелите цветове на вратата изглеждат по-добре. Ярко червените тухли се съчетават чудесно с по-тъмно зелен, а по- тъмните тухли пасват чудесно на врата, боядисана в тъмно синьо.!

Камъкът има за цел да акцентира върху ярките детайли и изглежда невероятно около врата, боядисана в ярък основен цвят.

Допълване с интериора

Ако вашият дом е модерен, ще ви трябва много стъкло или подходящи щори на вратата, в съчетание с модерни елементи като теракот и минималистичен дизайн. Това позволява на посетителите да се почувстват отлично в модерна обстановка.

Ако имате дом в класически стил, всичко е въпрос на възприемане на стъклото. В горната част вратата ви трябва да е прозорец в стил и форма, които съвпадат със стила на близките външни прозорци.

Европейският стил има нужда от елегантност и изненада повече отколкото от симетрия. Необичайно поставените метални елементи изглеждат фантастично, особено с цветни стъкла, наподобяващи стъклопис.

Външния вид на вашата врата не трябва да съвпада със стените. В действителност, по-добре е да има някаква разлика. Вашата врата е фокусна точка и трябва да се откроява. Ако стените са с неутрален цвят, вратата ви трябва да бъде достатъчно смела и колоритна.

Но ако предпочитате противоположностите- бяла или бежова врата на вход със смел цвят. Това поддържа вратата като фокусна точка, но и създава приятна обстановка, за да се посрещат гости. Последните няколко години специалистите на Борман съветват клиентите си именно в това.

Една добре проектирана врата използва разпознаваеми форми и модели, но им придава изненадващо излъчване. Това помага да се даде характер на стаята и поддържа и визуален интерес към други елементи на декора.

Намирането на врата и за трите роли е трудно, но си заслужава! С модерните производствени техники, персонализираните врати се предлагат в достатъчно стилове и цветове, за да отговарят на вашите нужди. Обърнете внимание на каталозите на вратите, за да видите колко много възможности могат да се отворят за вашия дом.

Експериментирайте и ще получите желания ефект. Вашата входна врата ще стане център на вниманието. Вслушайте се в Борман.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *