За входните и пожароустойчивите врати – от вратисофия.com

Да изберем ли Стъклена входна врата? Пожароустойчиви врати от Борман – средство против огнени стихии. Изборът на входна врата. Любопитни факти за метални врати. Препоръки при избора на блиндирана врата. Пожароустойчиви индустриални врати. Как да изберем качествени входни врати? Производство на противопожарни врати. Кои противопожарни врати са най-добри? Блиндирана врата или дървена врата с резета? Дръжки за входни врати. Какво означава „блиндирана врата”? Каква входна врата да изберем? Метални врати. Какви са предимствата на металните врати?.

 

Има много причини да изберете и да поставите стъклена врата на входа на дома си, но преди това трябва да вземете някои решения, с които ще ви запознаем в тази статия, за да ви помогнем да вземете най – правилното решение.


Предимства на стъклената входна врата
Определено едно от преимуществата и основна причина, заради която доста хора избират именно стъклената врата е светлината от отвън, която тя осигурява на дома. Няма значение дали ще я сложите на педната входна врата или някъде в близо до задния двор, бъдете сигурни, че тази врата ще ви доставя огромно количество светлина. Това от чисто психологическа гледна точка може да бъде много енергизиращо, а и това е един добър начин да оцените природата, сред която се намира дома ви.

Врати Борман в София – на склад и по поръчка.

Всеки ден ще имате възможността от дома си да наблюдавате красивото време навън, без значение от сезона. Това е идеалното решение да се наслаждавате на природата без да бъдете обезпокоявани от някои не толкова приятни насекоми или пък природни явления като вятъра и дъжда. Ако трябва да обобщим с няколко думи ще кажем, че предимствата на стъклената входна врата са цялата светлина и наслада, която дава на хората, които живеят в дома без да ги излага на външни рискове с неприятни последици.


Подходящо място
Стъклените врати са особено и най – вече подходящи за къщи. Има хора, които рискуват и ги поставят като входна врата на апартамента си, но това е по – скоро неприятно и е свързано с един от недостатъците на стъклените врати, които ще споменем малко по – надолу в тази статия. Но ако сте хора, които живеят в къща, която е в отдалечен район, до която всичко е спокойно и е сред природата няма защо да се колебаете, можете спокойно да закупите стъклена врата и да я използвате като входна такава. Гарантираме, че няма да съжалявате за избора си, а дори напротив.

Размери, видове, избор

Ако решите, че стъклената врата е перфектната за вашия дом, когато дойде време за поръчка ще разберете, че има редица видове и размери, от които да избирате, все пак това са врати, които са доста широко разпространени. Ще се наложите да направите избор измежду по – съвременни врати с изцяло стъклени панели с модерна рамка и оформление или пък традиционни стъклени врати с разделени панели с дървена рамка, опциите наистина са много.

Можете също така да изберете вие и вида на стъклото, което ще бъде поставено на вратата. Например може да се спрете на обикновеното стъкло, но може да изберете и матираното, което ще даде т.нар. „мъглив ефект“ и ще ви предостави възможност да запазите неприкосновеността си в самата къща. Разбира се, можете спокойно да работите и с дърводелец или да се свържете с дистрибутор, който да изготви вратата ви по поръчка, така че да ви удовлетворява възможно най- много.

Недостатъци

В този раздел ще ви обясним за едни от основните недостатъци, които се свързват със стъклените врати и които може да не ви се понравят.

Първото и основно нещо, което ще споменем е липсата на лично пространство до една степен. Това е така, защото при стъклената врата както вие можете да наблюдавате какво сеслучва отвън, така и хората отвън могат да наблюдават какво се случва в къщата ви. Някои клиенти това не ги притеснява ни най – малко, но за други се оказва сериозно изпитание.

Другият недостатък на стъклената врата е материала, от който е направена, а именно – стъкло. Всички знаем колко лесно чупливо е стъклото и как трябва да се внимава да не се счупи, да не говорим, че това крие и рискове от наранявания.

Ако сте готови да пренебрегнете тези недостатъци на стъклените врати ви препоръчваме да разгледате различните модели и да не се бавите с поръчката си.

 

В наши дни на пазара се предлагат пожароустойчиви врати, които могат да издържат определено време на огнената стихия. Класовете на тези врати са определени чрез параметрите EI30, EI60 и EI120 като цифрите определят колко минути вратата ще издържи на горене. За периода, през който вратата издържа на пожар може да вземете конкретни мерки.

Вратите против пожар на Борман България притежават сертификат за качество, в който са упоменати маркерите за издръжливост на огън, а също така присъства и произхода на стоката. Търговецът внася врати от Полша и Русия, а също така предлага и български противопожарни врати. Това, което можем да ви гарантираме, е безспорното качество на всеки един артикул.

Борман България – внос и дистрибуция на врати в БГ.

Колко време издържат вратите Борман на горене?

Борман ви предлага врати с издръжливост на горене EI60 и EI120. С други думи устойчивостта на огнената стихия може да бъде един или два часа, през които да потърсите съдействие от противопожарната охрана. Последната ще се намеси решително, за да не допусне огъня да се разрасне в останалите помещения от апартамента, вилата, офиса или други видове обекти.

Освен, че издържат на горене, противопожарните врати, не позволяват нахлуването на дим в останалите стаи от собствеността ви. По този начин се предпазвате от задушаване и други неприятни последици. Ето защо много училища, детски градини, болници и институции използват пожароустойчиви врати, с чиято помощ предпазват посетителите и клиентите си.

По стандарт вратите против пожар, трябва да издържат най-малко 30 минути. Това е абсолютният миниум, в който да се вместите, когато се съпротивлявате срещу огъня. Разбира се, колкото по-издръжлива е една врата, толкова по-добре за клиентите. Необходимо е последните да получат пълна сигурност, когато става въпрос за възникването на пожари.

Как да сме сигурни в противопожарния ефект на вратите?

При всички случаи вашата противопожарна врата, трябва да дойде до вас със сертификат за качество, който да удостовери нейните способности. Тези сертификати се издават на база тестове, които включват изпичане на вратите за определено време. Ако вратата издържи на теста, то тя е годна за продажба и може да се използва от клиентите напълно спокойно.

Ако търговецът, от който купувате пожароустойчива врата, не ви предложи сертификат и гаранция, е по-добре да забравите за тази стока, тъй като можете да се сблъскате със сериозни проблеми. Евтините стоки на пазара не са за препоръчване и е по-добре да страните от тях.

Ще познаете качествените врати против пожар по металната щампа, която се слага на касата. На етикета присъства името на производителя, информация за продукта и неговия произход. Само по този начин ще разберете, че сте попаднали на оригинален и ефективен вид продукт.

От какви материали са изработени вратите против пожар?

В следващите няколко реда ще ви запознаем с материалите, от които се правят т.нар. пожароустойчиви врати. Всеки един вариант има различна цена, така че ви предлагаме да направите своето проучване, преди да преминете към същинската покупка. А сега нека разгледаме какви са актуалните предложения на българския пазар, от които да избирате:

  • Пожароустойчиви врати от дърво–те използват специални панели за задържане на огъня. Външният им вид е много изискан, което повишава от общата цена. Те ограничават огъня и дима и са чудесен начин за обзавеждане на жилище или офис.

 

  • Стоманени противопожарни врати – притежават двоен фалц и двупластов слой на огнеупорен уплътнител. Освен дълготрайната устойчивост на горене, предлагат и високи нива на топло и шумоизолация, заради използваната минерална вата.

 

  • Пожарни врати с алуминиеви профили – алуминият е много надежден материал, който може да задържи разпалването на огъня. Това се отнася, както за вратите, така и за дограмата. Ето защо, пожароустойчивите врати от алуминиев профил са предпочитани от мнозина. Освен това те издържат на лоши атмосферни влияния и външни шумове.

Това са трите основни вида пожароустойчиви врати, от които можете да избирате. В добавка към тях можем да прибавим и продуктите със стъкло (полупрозрачен пълнеж), които също имат редица положителни качества, в това число: противопожарно стъкло, изолация, качествена визия и други. А сега е ваш ред да селектирате най-приемливото предложение.

 

За разлика от интериорните врати, които съществено се различават по вид и модел, при входните врати нещата са значително по-прости. Изборът там се базира на два основни принципа – сигурност и издръжливост. Визията и цената на входната врата са от второстепенно значение, но все пак не бива да бъдат пренебрегвани.

Първото и най-важно решение при избора на входна врата е дали тя да бъде обикновена (метална или дървена) или блиндирана. Този въпрос се решава в зависимост от търсеното ниво на сигурност и съпътстващите обстоятелства, като например дали се касае за къща или апартамент, дали е налице алармена или друга охранителна система. Блиндираните врати предоставят много по-добра и надеждна защита, но в някои случаи са излишна предпазна мярка, ако лесно може да се проникне с взлом от друго място (прозорец, тераса…). Тъй като цената им е значително по-висока от тази на другите видове входни врати (с изключение на тези от естествена дървесина), трябва да се направи внимателна преценка доколко е оправдано поставянето на блиндирана врата.

Борман България – вратите в София.

Освен материала, от който е произведена вратата, за нейната протективна функция голямо значение имат и заключващите системи, с които е оборудвана. Някои входни врати имат по два или повече вградени заключващи механизма със защита против разбиване, докато други разполагат само с една или две обикновени/секретни ключалки и е необходимо да се поставят външни допълнителни такива за по-голяма сигурност.

Вторият съществен критерий при търсене на подходяща входна врата е нейната издръжливост на външни влияния. С особена сила това важи за врати на къщи, вили и др., които са директно изложени на неблагоприятни атмосферни влияния като слънце, влага и вятър. В тези случаи е изключително важно вратата (и най-вече нейното финално покритие)да има висока устойчивост на износване, за да се запазят правилното й функциониране и добрия й външен вид  за дълъг период от време.

Второстепенно значение  при избора има дизайнът на входната врата, който не оказва съществено значение за нейното приложение. Въпреки това, разнообразието от модели е голямо, за да се даде възможност на различните потребителски вкусове и изисквания да намерят своето решение.

 

Металните врати са задължителен фактор, който ви осигурява повече спокойствие и сигурност. Те противодействат срещу опити за взлом и редом с това имат куп положителни качества, за които ще разкажем в следващите редове на тази статия. Важно е да знаем, че този продукт не е случаен и инвестицията в него се изразява във вложение на повече пари.

Разглеждане на фирмите за врати и обзавеждане в София.

vhodna-vrata-medna
Луксозна входна врата, съчетание на мед и МДФ

Не купувайте евтини метални и  блиндирани врати, защото те няма да ви осигурят необходимото качество и съпротива при опит за разбиване. Офертите под 100 лева може да подминете на драго сърце, тъй като механизма се отваря лесно и за няколко минути.

Стандартните входни метални врати са изработени от 1 или 2 листа ламарина. Еднолистовите варианти могат да бъдат използвани и като втора външна врата, стига да искате. Последната е съставена от винкелова Г-образна рамка с размер 40/40/3 милиметра. Що се касае до прага на рамката той представлява профил от метал с размер 40/20/1,5 милиметра.  Крилата на входната врата имат дебелина 1,5 милиметра.

В големите градове се изискват превантивни мерки срещу извършване на обири и това налага употребата на качествени външни врати. Металните врати имат широко приложение, както за дома, така и за офиса или търговските обекти. Разнообразието, което можем да намерим днес е огромно и за това не бива да се притеснявате относно цените.

В края на краищата няма начин да не купите стабилна врата, но когато го правите се съобразете с неща като име на фирмата, гаранционен срок, сервизна поддръжка, доставка и тем подобни. За голямо наше съжаление не можем да имаме пълната увереност, че няма да претърпим кражба понеже крадците стават все по-ловки и нагли.

Хората с по-малки финансови възможности залагат на китайските врати, които пазарът предлага. Ако нямате друг шанс и това е решение, ала то не гарантира 100% защита. Едно от най-важните неща при металните врати е самото заключване, като се взимат предвид допълнителните елементи, от сорта на брави, патрони, секретни ключове и прочие.

При положение, че търсите оригинални продукти, то не се колебайте да посетите фирмените магазини на Борман Комерс София. Там ще ви посрещнат специалисти и консултанти, за да закупите точната врата за дома или работното място.

В добавка към металните входни врати могат да бъдат добавени решетки, алармени сигнализации или специализирани охранителни системи. Не на последно място поставяме и дизайна на вратите понеже много хора се съмняват в неговите стойности. Модерните входни метални врати се продават в различни разцветки и се обединяват с интериора на обектите ви. Нямате повод за тревога, просто елате в Борман Комерс и селектирайте вашия верен продукт.

 

Блиндираните врати все повече печелят сърцата на повечето собственици на офиси, къщи и апартаменти, благодарение на доброто качество както на изработка, така и на монтаж. За клиентите е важно единствено да се запознаят с модерните покрития, уплътнители и брави.

БорманБГ – внос и дистрибуция на европейските заводи за врати.

Borman-Komers-logo
Борман Комерс – входните врати са приоритет

Водещите фирми в България знаят много добре как да структурират производството правилно, а това от своя страна спомага за намаляването на непроизводствените разходи, но най-вече осигурява високо качество на услугите и продуктите. Преди всичко един производител трябва да може да гарантира на своите клиенти качеството на блиндираните врати, които предлага. Затова е и много важно да се доверите на доказала себе си фирма за производство на врати.

Съвременният пазар е в състояние да предложи блиндирана врата на всеки по отношение на цената. Дори най-изтънченият и претенциозен вкус може лесно да бъде задоволен, защото разнообразието е наистина голямо. Повечето фирми съвсем предвидливо организират своите продукти в категории или класове, за да бъдат клиентите максимално улеснени, когато избират блиндирана врата. Класификацията на продуктите зависи от степента на сложност при изработка, както и цената на съответната врата.

Важно е при избора на входна врата да се съсредоточите върху следните фактори: здравина на конструкцията, стабилност на бравата и патрона, материали, от които е изработена вратата. За блиндираните врати дизайнът също е от голямо значение.

vhodna-vrata-zlaten-dab
Турска входна врата Старчелик, модел 102, цвят орех металик

Вратите могат да имат различни заключвания, патрони и метални листове. Отварянето може да става и чрез магнитен чип и други видове отключвания. Има възможност ключовете да бъдат защитени от подправяне.

Вратата трябва да бъде не само красива, но и достатъчно функционална. Практичността на блиндираната врата зависи до голяма степен и от материалите за изолация, които са използвани при направата й: минерална вата, полиуретанова топлоизолационна пяна, подплата от полиестер, пяна и други. Основната функция на тези материали е да осигурят добра топло и шумоизолация. За вратата е важно да има добри уплътнения и на крилото, и на касата.

Модерни в наши дни са и праховобоядисаните врати. Металната врата може да бъде облечена с МДФ плоскости, чрез които тя ще придобие изключително стилен и завършен вид. Облицовката на вратите е важен детайл, свидетелстващ за стил и имидж най-вече за собствениците на луксозни вили, места за развлечения, офиси, изложбени зали и други места с голяма посещаемост.

Една красива блиндирана врата е добра техника за привличане на нови посетители и потенциални клиенти. Елегантната и респектираща визия на този вид врати безспорно действа като магнит дори за най-взискателните хора, защото я асоциират с усет към красивото и качественото, стабилност и сигурност.

 

Несъмнено защитата от пожари е сред най-големите приоритети на всеки един, занимаващ се с бизнес, без сферата на развитие да има значение. Активното прекратяване на такова бедствие се изразява в ръчно или автоматично откриване и потушаване на огъня, а пасивната защита представлява разделяне на съответната сграда на отдели като за целта се използват пожароустойчиви индустриални врати, както и огнеустойчиви подове и стени. При предотвратяването на пожари е изключително важно хората да бъдат обучени, като целта е превенция и адекватна реакция при такова бедствие.

Вижте профила на BORMAN в reddit.

pojaroustoichivi-vrati
Противопожарна врата с антипаник затваряне

Противопожарните индустриални врати са изработени от много здрави огнеупорни материали, издръжливи на висока температура, което прави тяхното запалване почти невъзможно. Съществуват различни видове материали, като най-често се използват стомана, специална вата, гипс и други. При изработката на някои врати се използва и специално стъкло, с цел да се подобри дизайнът на сградата, като за този вид врати е характерно да се справят добре като бариери срещу огън и пушек.

Изключително важен компонент са уплътненията и хардуерът на противопожарните врати. Тези врати най-често включват автоматични затварящи устройства, ключалки и брави, които са устойчиви на висока температура. Уплътненията на противопожарните врати за изработени от материали, които са изключително лоши проводници на топлина. Това са характеристики, които позволяват пожароустойчивите врати да издържат достатъчно дълго време на огън, като по този начин той ще бъде локализиран само в една единствена малка част от съответната сграда, което ще доведе до значително по-малко на брой щети, а и ще осигури необходимото време противопожарният отряд да пристигне.

Противопожарните индустриални врати могат да бъдат изработени изцяло от стъкло или да имат прозорци. Необходимо е те да бъдат също толкова устойчиви на огън, както и да останат напълно непокътнати, ако евентуално избухне пожар в помещението. Прозорците трябва да бъдат изработени от специален материал, като например керамично , армирантно или боросиликатно стъкло. При изработването на тези стъкла е възможно използването на натриев силикат, а причината за това е неговата способност да ограничава трансфера на топлината.

Пожароустойчивите индустриални врати са важна част от предпазването на промишлени помещения от избухването на пожари. Този вид врати спомага осигуряването на безопасни условия на труд, а също така и за ограничаването на загубата на стопански активи при едно такова бедствие. Противопожарните врати е необходимо да бъдат редовно проверявани, за да може по този начин да се гарантира правилното им функциониране при настъпването на подобни неблагоприятни събития.

За повече информация относно този вид врати може да посетите фирмения сайт на „Борман Комерс”, както и да се запознаете с предлаганите от фирмата продукти и да получите още полезни съвети.

 

Ако искаме да се чувстваме комфортно в собствения си дом и да бъдем спокойни, то със сигурност трябва да закупим подходящата входна врата, която гарантира сигурност и подходящ за външен вид. Най-разпространените външни врати са направени от здрави материали като стомана, метал или броня, което ни обещава добра устойчивост на различни атмосферни условия и противодействие на взлом.

Фирма Борман България – публикации в discus.

vhodna-vrata-starcelikkapi
Входна врата от Турция

Входните врати могат да бъдат във всякакви десени и цветове. Това е и едно от най-големите желания на потребителите, които искат външната врата да се съчетае с интериора на жилището или офиса. Мнението, че металната врата задължително изглежда грозно е погрешно, защото тя може да имитира дървесен или друг подходящ материал.

При закупуване на входни врати се взима предвид и заключващия механизъм, който е от голяма важност. Лостовете, патроните и останалите елементи ни предпазват от престъпни посегателства и опити за взлом. Родният пазар предлага различни възможности, които ни дават максимална сигурност срещу разумна цена. В никакъв случай, не пропускайте да се запознаете с актуалните оферти.

Цената на дадена врата се определя от нейния дизайн и стил. По красивите варианти са съответно и по-скъпи. В допълнение към тях могат да се прибавят алармени сигнализации, специални шпионки и други средства за наблюдение, което се плаща отделно.

Вратата е стока, която заслужава специално внимание. По магазините бихте могли да намерите продукти второ или трето качество, но едва ли си заслужава да платите за тях, тъй като те не идват с необходимата гаранция от търговеца. Инвестицията във врати не е просто каприз, а нещо много сериозно.

Входни врати се предлагат във всяка една търговска верига за обзавеждане. Ако обаче имате по-големи претенции, посетете директно фирмата производител, за да бъдете консултиран по отличен начин от съответните специалисти.

Борман Комерс в София е една от водещите компании за външни и вътрешни врати. Разполага с голям екип от професионалисти, които ще отговорят на всичките ви въпроси.

Много от клиентите питат коя врата ще се съчетае най-добре с цветовете на коридора и другите помещения. Те дори прилагат снимки, за да се придобие ясна визия за обзавеждането им. Такова поведение се адмирира, защото консултантите действат навременно и дават решение на всеки проблем.

В заключение

Притежанието на стабилна входна врата ни пази от взлом, негативни вибрации, природни аномалии и всичко що ни притеснява. Не се колебайте да инвестирате парите си в този важен за всеки дом или работно място продукт. Сигурни сме, че ще вземете правилното решение още днес и ще се радвате на успеха си.

 

Предвид специфичното им приложение и огромното значение, което имат, противопожарните врати се подлагат на строги тестове за качество по време на целия производствен процес. По своята същност той не се различава коренно от този при обикновените врати, с изключение на финалните стъпки при полагане на покритието.

Борман България – интериорни, входни, пожароустойчиви врати.

Противно на всеобщото мнение, противопожарните врати не е задължително да бъдат метални. Също толкова ефективни са, когато са изработени от дърво или от стъкло, независимо, че тези материали сами по себе си не притежават устойчивост на огън. Металните пожарозащитни врати се правят по същия начин, както обикновените, от закалена стомана и изолираща каменна вата, след което им се поставя специално прахово покритие по RAL системата и са готови за употреба.

При дървените врати етапите също следват стандартния ред, само че се правят трислойни, а не еднослойни – между двата дървени панела на крилото се поставя изолационен пълнеж, отново от минерална вата, който препятства възпламеняването на дървото. За допълнителна защита материалите се обработват предварително с топлинноустойчиви вещества, които изцяло пропиват дървото и го защитават. Върху готовото вече крило се нанася вместо обикновена, огнеустойчива боя или пък прозрачен лак, с който изделието е напълно завършено.

pojarna-vrata-borman-komersАко вратата има стъклени елементи, независимо метална или дървена, те се поставят заедно с пълнежа. Изработват се предварително в желаната форма от специално армирано стъкло, което има вградена или покривна фина метална мрежа, благодарение на която не се пръсва при нагряване.

Другата важна разлика в производствения процес на противопожарни врати касае изработването на касата. Тя също може да бъде от метал или дърво, като най-важен и задължителен елемент е самонабъбващото уплътнение, което се полага по насрещния ръб (този, влизащ в контакт с крилото). То се разширява при повишаване на температурата и плътно запушва свободното пространство, за да попречи на дима и саждите да преминат от другата страна на вратата. Дървените каси могат да имат изолационен пълнеж, аналогичен на този в крилото, но наличието му не е така екзестенциално за функцията им и при някои модели не се поставя.

След финализиране на изработката, вратите задължително преминават обстоен преглед за дефекти и един брой от всяка партида се изпраща за допълнителни полеви тестове, които да докажат изправността му. Едва след успешното им завършване, готовата вече продукция се пуска на пазара.

 

Във всяка пазарна ниша има определени водещи компании, които се ползват с най-голям авторитет сред потребителите и чиито продукти са предпочитани заради своите високи качества. В тясно специализираните браншове броят на конкурентните фирми е значително по-малък, но неизменно някоя от тях се отличава като лидер, без да се достига до монополизъм и конфликт на интереси.

Интериорен дизайн Борман България.

pojaroustoichivi-vratiПроизводството на пожароустойчиви врати е сред тези по-специфични дейности, в които няма много съперничество между отделните компании, но съществува изявена и доказана търговска марка, която винаги е първи избор за клиентите. В случая това е Valberg – серия продукти на руския концерн, която включва различни видове каси и сейфове, както и огнеупорни врати с различен вид и размери.

Компанията е създадена през 1991г. изцяло за целите на руския пазар, като изработва основно сейфове за оръжия, за съхранение на лични вещи и за банковия сектор. Налагайки се като най-добрата в бранша, тя много бързо се разраства, отваря клонове из цяла Русия и обогатява продуктовата си гама с нови изделия – пожарозащитни врати, метални офис мебели, метални конструкции за нуждите на индустрията и др. През 2001г. е сертифицирана по международен стандарт ISO 9001:2000 от норвежката фирма Det Norske Veritas, създадена още през 1864г. и ползваща се с огромен авторитет както в Източна, така в Централна, Западна Европа и отвъд океана.

През 2003г. открива собствен клон в България, където малко по-късно започва производство на сейфове и противопожарни врати за износ в страните-членки на ЕС. Дистрибуторската мрежа включва над 1300 представители, разпръснати навсякъде по света –Полша, Украйна, Беларус, Казахстан, ОАЕ, Китай и САЩ.Към момента компанията разполага с три завода, два от които на територията на Русия и един в България, чиято продукция е международно призната и търсена. Те са оборудвани изцяло с най-модерна техника за поддържане на високотехнологичен производствен процес, по време на който се упражнява текущ контрол на качеството. Готовите изделия се подлагат на лабораторни и полеви тестове за доказване на издръжливост, преди да бъдат удостоени със сертификати за качество.

Освен продукти със собствена марка (сейфове и пожарозащитни врати Valberg, офис мебели Nobilis и Praktik), произвежда изделия и суровини за водещи чуждестранни компании като Bisley (Великобритания), Technomax (Италия), Joma (Испания), Topaz (Южна Корея) и Format (Германия), като предлага сервизно и следгаранционно обслужване за всички свои продукти

 

Когато се наложи смяна на старата входна врата,повечето клиенти се поставят пред дилемата дали да инвестират повече средства и да си гарантират сигурността с противовзломна блиндирана врата или да се ограничат с обикновена дървена врата, на която да поставят допълнителни външни резета при нужда. За да им помогнат в решението, специалистите на фирма Борман Комерс, дистрибутор и на двата вида врати, изтъкват техните предимства и недостатъци:

vhodna-vrata-portalna-modernaБлиндираните врати са най-модерното решение за защита на дома, като в зависимост от вградените заключващи механизми могат да имат една или две ключалки, активиращи многоточкова система. Това осигурява едновременно надеждност и удобство, тъй като няма нужда от носенето на голям брой масивни и тежки ключове. Съществуват и блиндирани врати с безконтактно отваряне – чрез чип, код-карта или дори телефонни команди, което освен комфорт, гарантира и пълната невъзможност за разбиване на вратата. Като евентуален недостатък на тези врати може да се изтъкне тяхната цена, водеща понякога до невъзможност на клиентите да осъществят желания избор.

Дограма и алуминиеви врати Борман – съвети от фирмата.

Дървените врати сами по себе си са доста далеч от нивото на сигурност на блиндираните врати, затова пък са значително по-евтини. Проблемът при тях е, че независимо от „добавките” – втора секретна ключалка, външно или вътрешно резе и пр., структурата им остава значително по-слаба и податлива на натиск, защото самият материал няма здравината и якостта на закалената стомана, използвана за направата на блиндирани врати.

Освен това премятането на цяла връзка ключове не е сред най-приятните занимания, а и необходимите 5 минути за отваряне на всички ключалки могат да бъдат жизненоважни в някои ситуации.

Друг е въпросът обаче, че някои жилища нямат нужда от толкова здрава и високотехнологична врата, каквато е блиндираната, и инвестирането на сериозна сума в нея би било нецелесъобразно.

В такива случаи дървена врата с една допълнителна ключалка би могла да бъде напълно достатъчна, без да се влиза в излишен преразход – когато в жилището няма ценни вещи, когато е временно необитаемо или когато до него има лесен достъп от друго място – през прозорец, тераса, гараж и пр.

Всички тези фактори трябва да се вземат предвид, когато се избира входна врата, така че тя да бъде най-подходящата за клиента и неговия дом.

 

При входните врати дръжките обикновено влизат в производствената окомплектовка, за разлика от интериорните врати, където са включени в цената , но се избират отделно по каталог. Някои модели врати се окомплектоват с различни дръжки, така че клиентът да прецени сам кои иска, други се предлагат само с един вид. Ако вратите не се поддържат на склад, а се изработват само по индивидуална поръчка, клиентът може предварително да заяви какви аксесоари желае за вратата и с такива щему бъде доставена. Аксесоарите за входни врати включват освен дръжките шпионка и за някои модели чукче(функцията му е предимно декоративна).

Борман България във вестниците и списанията.

dryjka za vratidrajka-vrataИзборът на дръжки касае най-вече външната страна на входната врата – вътрешната така или иначе винаги е оборудвана със стандартна дръжка. Опциите са стандартна, топка или пасивна дръжка, като всяка има своите предимства. Стандартната е класическа и удобна,като вратата се отваря с натискане на дръжката – трудно, но не и невъзможно, когато ръцете Ви са заети. Топката е много семпла и изчистена, но не особено практична – завъртането й може да се окаже твърде сложно, когато носите нещо или когато ръцете Ви са мокри и се хлъзгат по метала.

Пасивната дръжка реално не играе никаква роля за отварянето на вратата, тя е просто декоративен елемент. Може да изглежда като стандартна дръжка, топка, полумесец или да има всякаква друга форма, но е неподвижна. Отварянето се извършва чрез допълнително завъртане на ключа, който прибира езичето на бравата. В случаите, когато дръжката е пасивна, тя може да монтира на произволно място върху външната повърхност на вратата, което да бъде най-подходящо спрямо дизайна и модела на изделието. Не е задължително да бъде непосредствено над ключалката, може да бъде по-високо или дори в средата на крилото. При този вид дръжки с две точки на захващане (например тип полумесец), е възможно монтирането им под ъгъл, следващ определен мотив на дизайна, което придава на вратата допълнителна естетика.

Дръжките на входните врати нямат никакво значение за тяхната надеждност и защита от крадци. Тези качества се определят от заключващите системи, с които се оборудват вратите при производството, така че изборът на дръжки не бива да се ръководи от подобни принципи.

 

Ако искате домът ви да е защитен и семейството ви да се чувства в безопасност, за вас най-подходящи са блиндираните врати. Този факт е известен на всички, но малко от хората се запитват, какво всъщност представляват тези врати и защо могат да попречат на крадците. Много хора смятат, че блиндираните врати са синоним на метални врати, но това не е точно така. Разликата е, че блиндираните също са направени от метални листове, но освен това при тях има покритие от фурнир или MDF, което ги прави много по-различни от стандартните метални врати. Не е задължително всяка метална врата да бъде блиндирана. Тя може да е изработена от поцинкована ламарина или от друг подобен материал.

Интериорни, входни и пожароустойчиви врати – интересния блог.

vhodna-vrata-mednaАко се допитаме до тълковния речник, ще разберем че „блиндирана” означава – покрита с броня. Това е определение за непробиваема врата, което наистина е така, защото покритието е от плътни стоманени листи, монтирани върху здрава стоманена рамка, която е допълнително подсилена и оребрена.

Пълнежът между металните листове най-често е от метална вата, но може да се използва и друг материал. От него зависят шумо и топлоизолационните свойства. Блиндираните врати се покриват с фурнир от естествена дървесина, ламиниран MDF или се боядисват прахово, за да изглеждат добре. Здравината се определя най-вече от стоманените листи – колкото по-дебели са те, толкова по-здрава е вратата. Проблемът е, че едното е за сметка на другото. Така вратата става по-тежка, а според специалистите, прекалено голямото тегло може да доведе до по-бързо износване на пантите и до изкривяване. Най-добре е да се използват стандартните размери, които са изчислени и са се доказали с времето. При поръчковите модификации с голяма дебелина, могат да възникнат проблеми.

При блиндираните врати се използват специално проектирани заключващи системи и панти, чиято цел е да предотвратят опитите за разбиване. Стоманата няма да ви защити, ако заключващите системи не са добри. Това е причината, повечето от блиндираните врати да бъдат оборудвани с най-малко две независими заключващи системи от тип моноблок и една от тип резе. Крилото се подсилва с пасивни шипове към касата, която също се прави от стоманени профили и обхваща двете страни на зида.

За да се постигне още по-добра защита, блиндираните врати трябва да се монтират правилно, а това не е по силите на всеки. Добре е тази работа да се извършва само от опитни специалисти, което ще е гаранция за безпроблемната функционалност в бъдеще и ще допринесе за безопасността по време на самия монтаж.

 

Входната врата не служи само за преход към дома, офиса и магазина. Нейното най-важно предназначение е осигуряването на надеждността, от която всеки има нужда. По входната врата може да се разбере какви хора живеят зад нея или каква е фирмата. Най-важно е първото впечатление, за това ако държите на уважението от околните и искате да излъчвате респект, трябва да се постараете в това отношение. Входната врата е първото нещо, което другите ще видят, когато идват да се срещнат с вас.

Фирмата за врати и кухни в София – БорманБГ

metalna-vrataДизайнът на вратата трябва да бъде като част на интериора, за това когато тя се избира, трябва да се обърне специално внимание на това. Добре е той да бъде съобразен с вътрешните помещения и да се прелива с обкръжаващата среда.

За по-голяма сигурност, се предлагат различни модели бронирани, стоманени и други врати. Те могат да бъдат изработени в различни цветови варианти. Не си мислете, че металните врати задължително трябва да изглеждат като железни и да са с грозен външен вид. Те много успешно могат да имитират всякакъв материал, включително и дървото.

Заключващият механизъм трябва да се избере внимателно. Сигурността зависи изцяло от патроните, лостовете, капачките против взлом и др.

vhodni vratiПреди да изберете металната врата за дома си, е добре да разгледате поне няколко предложения от водещите български фирми, които са се специализирали в сферата и имат дългогодишен опит. Без значение дали търсите врата за гаража, магазина или дома си, можете да се доверите на Борман Комерс.

Видът на вратата е от съществено значение, защото изискаността и стила са първото нещо, което всички други виждат. Не подценявайте качеството на материалите и изработката. Цената също е много важен фактор и понякога може да се окаже определяща за крайния избор. На пазара се предлагат всякакви варианти, някои от които са второ и трето качество – те трябва да се избягват. Ако искате стабилна и сигурна врата, с която да нямате проблеми дълги години наред, помислете преди да я изберете!

 

Металните врати вдъхват сигурност. Металните врати имат много добри качества и затова са много предпочитани от хората последните години. Друг фактор, който накланя към техния избор е добрият им външен вид и дизайн и изгодната им цена. Много често металните врати са предпочитани пред блиндираните или масивните.

Вратите на склад в София – от Борман.

Металните врати имат много добри топло- и шумоизолиращи качества. Основното им предимство е надеждността, която дават заради метала. Той е на практика неразбиваем за крадците. Много важно е да се обърне внимание при покупка на метална врата дебелината на метала, от който е направена. За да бъде изключително сигурна една метална врата, тя трябва да бъде снабдена с качествена брава. Има врати, снабдени с аларма, със специална заключваща система, с шпионка с голям радиус и с други подобни аксесоари.

vhodni vrati
Метални входни врати

Друго важно предимство на металните врати е, че биват облицовани с фолио или фурнир в много разнообразни цветове и различен дизайнерски стил, който да пасне на цялостния интериор в дома.

Металните врати придават модернистичен вид на помещението, където са поставени. Те отдавна не са онези тежки и отблъскващи на външен вид врати.

Освен по отновение на дизайна, различните изкуствени видове покрития са лесни за поддържане и устойчиви на ефекта на времето. Те са издръжливи на температурни промени, не се напукват или деформират лесно и бързо. Това са фактори, които определят, че инвестицията би си струвала.

Качествени метални врати могат да бъдат намерени на българския пазар на много изгодни цени. Те варират в интервал от около 500лв до няколко хиляди лева, съответно в зависимост от екстрите, с които е оборудвана.

 

Все по-модерно става у нас, всеки да има красива и надеждна метална врата на входа на дома си в София. Няма значение каква е причината, поради която хората прибягват до тази стъпка, дали се страхуват от крадци или искат да внушат респект в околните.

Дизайн и архитектура от Борман – в about.me.

По-важно е да се знае, че металните врати притежават много качества, които ги правят в пъти по-добри от дървените. В тази статия, съвместно със специалистите по блиндираните врати от Борман България, ще се опитаме да обясним по какво точно ги превъзхождат.

Металните врати се продават от доста време, те са на пазара десетилетия наред. Различното в днешно време е, че тези врати вече са много по-усъвършенствани и модерни. Предлагат се във всякакви цветове и видове.
metalna-vrataМожете да разгледате различните модели, предлагани от фирма Борман Комерс в София и да видите наистина огромното количество от цветови варианти. Ако се интересувате от нещо или имате въпрос, можете да попитате консултантите ни.

Днешните метални врати са с много по-модерна визия от дървените. Те без проблем могат да имитират дърво и да са във всякакви цветове и стилове. Най-важното при тях е, че са изключително здрави и надеждни. Благодарение на специалната технология, по която се произвеждат, тези врати са с много добра топло и шумоизолация.

Металните врати са енергоспестяващи и не се влияят от климата. Цените им в днешно време са много достъпни и не са като преди, когато не всеки можеше да си ги позволи. Към тях има и различни допълнителни екстри, между които сензори за осветяване, звънци, заключващи механизми и др.

Добре е да сте наясно с всички тези предимства, когато ви се наложи да купувате метална врата за жилището си, но все пак трябва да знаете и недостатъците им. Допитайте се до ваши приятели и познати, които имат монтирани такива врати и ги попитайте дали са доволни от тях. Ако решите и вие да поставите такава в жилището си, нашите специалисти от Борман България ще се радват да ви помогнат в избора.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *