За интериорните врати – от вратисофия.com

Предимства на интериорните врати от масивно дърво. Нови масивни интериорни врати заместват старите кухи врати. Всичко за Френските врати. Акценти в избора на перфектната врата. Вратите – древни и нови. Как се поддържат вратите? Модни тенденции при вратите в офиса. Дограма за вашия топъл дом. Как да изберете най-подходящият цвят за вашия дом. Как да намерим подходящата дограма. Топлоизолиращи интериорни врати. За ламинатните врати. Интериорни врати от стъкло – едно добро решение!

Масивните интериорни врати имат много неоспорими предимства в сравнение с останалите видове, които се предлагат на пазара. Цената им е по-висока, но това безспорно е инвестиция, която си заслужава, предвид ползите от тяхната покупка.

Здравина и сила

Интериорните врати от масивно дърво се отличават на първо място с изключителна устойчивост. Те не се напукват и нямат нащърбвания или дупки с течение на времето, което не важи за останалите видове врати. Качествените дръжки, панти и други определено допринасят за здравината на вратата, така че не пренебрегвайте избора на такива аксесоари.

Красив дизайн

Красивият външен вид на вратата е от голямо значение. Масивните интериорни врати се отличават с много стилна визия и придават изтънченост на цялостния интериор на жилището. Вратите, които имитират дърво нямат това качество. Интериорът изглежда наистина много по-луксозен при наличието на масивна врата. Най-хубавото е, че този вид врати имат по-дълъг живот, защото са изработени от по-стабилен материал, а по този начин могат дълго време да запазят своя добър външен вид.

Допълнителна защита от огън и влизане с взлом

Масивните дървени врати се оказват сериозна преграда при опити за влизане с взлом, а сигурността и спокойствието са достатъчно основателна причина да предпочетете именно такава за вашия дом. Тези врати могат да бъдат монтирани и като интериорни, и като екстериорни. Те са много по-устойчиви и на огън за разлика от стандартните врати, но въпреки това е факт, че са направени от дървен материал, който всички знаем, че гори.

Борман – полски интериорни врати и турски входни врати в София.

Намаляване на топлинния разход в жилището

Енергийната ефективност е друго предимство на масивните интериорни врати. Те изолират по-добре и притежават способността да запазват топлината в стаите постоянна.  Добрата рамка допринася още повече за това. Масивното дърво се отличава и с добра звукоизолация, а това е важно за всяко домакинство или офис. Ограничаването на шума осигурява на обитателите чувство за неприкосновеност и спокойствие.

Голямо разнообразие от декори

Разнообразието от декори от различни дървесни видове означава, че клиентите могат да открият лесно точно това, от което имат нужда, така че вратите да се съчетаят идеално с дизайна и стила на останалата част от жилището или офиса.

Не на последно място е важно да се отбележи, че при избора на масивна интериорна врата е препоръчително да се обърнете към утвърден на пазара производител на врати, защото доброто име безспорно е гаранция за качество. В Борман България вие имате възможност да откриете най-добрата за вас интериорна врата от масивно дърво и да получите професионален съвет относно различните модели, които фирмата предлага.

 

Ако тънките, кухи интериорни врати, които първоначално са били монтирани, когато къщата ви е била построена, започнат да се разглобяват, покритието да избледнява или просто вече не ги харесвате, може би е време за промяна. Днес масивните крила за врати са по-достъпни от всякога. С няколко сравнително лесни стъпки и правилните инструменти, ще имате чисто нов външен вид на помещението.

Врати в София, България – Борман.

  1. Свалете старата врата.

Започнете с демонтирането на старата врата. Най-лесният начин да направите това е да се постави тънка отвертка под щифта, който държи всяка панта и да я ударите с чук. Може да ви е по-лесно да извадите щифтовете, ако имате партньор, който да ви помогне да вдигнете вратата. Това ще запази щифтовете от деформация. След като щифтовете са отстранени, занесете старата врата до работното си място, тъй като с нейна помощ направите правилните дупки в новото крило.

  1. Използвайте стара врата като шаблон.

Използвайте старата врата като шаблон, за да маркирате необходимите дупки и жлебове, които ще са необходими на новото крило. Ще е добре да стегнете двете врати заедно.

  1. Измерете ширината на вратата.

В случай, че новата врата е малко по-широка от старата вратата, ще трябва да ги изравните, така че новата да може да влезе в съществуващата рамка. Намалете ватата в края с помощта на старата врата като шаблон, поставете нова врата на подходящата височина. Не се опитвайте да режете прекалено много. За да отстранявате по малко от излишната част от вратата, най- подходящо е да използвате ренде, но ако нямате, можете да използвате обикновен трион.

  1. Пробийте дупка за ключалката.

Необходимо е да направите дупка с подходящ диаметър, в която да поставите ключалката. Използвайте специален трион за тази стъпка. Както и при предишните стъпки, използва старата вратата като шаблон.

 

  1. Монтирайте ключалката

След като сте подготвили мястото, на което трябва да се намира ключалката и бравата, монтирайте ги, като следвате инструкциите на опаковката.

  1. Загладете краищата на вратата

Използвайте шкурка, за да отстраните остатъците от дърво, които има по краищата на изрязаната врата. Сложете пантите на отбелязаните места, както и механизма на бравата.

  1. Закачете вратата на мястото й.

След като сте подготвили всичко и пантите и механизма на бравата са монтирани, закачете вратата на мястото й. Отворете и затворете крилото няколко пъти, за да се уверите, че прилепва добре към рамката. Пробвайте бравата как функционира, заключва ли ключалката. Ако има нещо, което закача, отстранете причината за това.

Ето че вашата нова врата е готова за употреба. Ако всичко казано дотук ви звучи прекалено сложно, извикайте майстор, който за кратко време ще монтира новата ви врата.

 

Френски врати се използват и като входни врати към задния двор, и като интериорни врати, които разделят на две широките пространства. Тези врати се харесват, защото успяват да запазят личния живот на стопаните на дома, като същевременно позволява визуална връзка между двете помещения. Дворните френски врати често се отварят към верандата или задния двор.

Видовете врати на пазара в София.

Интериорните френски врати често се срещат в антрето, между трапезария и кухня или всекидневна, вратите позволяват светлината да изпълва пространствата.

Понякога се използват пердета и завеси, точно както с външен прозорец, за да се  съхрани личния живот. Дизайнът със стъклени пана е най-популярен.

plazgashti-vrati-perfektniФренските врати се предлагат с отварящи се навън и навътре фитинги. При избора на врати за вътрешно или външно отваряне в дома, планирайте правилно пространството около крилото на вратата. За разлика от плъзгащите се врати, френските врати изискват повече пространство за действие. Измерете ширината на вратата и оформете радиус около точката на въртене от двете страни на касата, за да видите колко място ще трябва да освободиите.

Вариантите на дизайн на френските врати включват различни модели на прозорчетата, разновидности на стъклото, материала за вратата, цвят и размер. Производителите предлагат стандартни модели френски врати, които лесно се побират в стандартните отвори за врати, както и персонализирани модели, които отговарят на уникални и по-нетрадиционни пространства. Обикновено се монтират като чифт врати, които се преместват навън от центъра на отвора на вратата, като има два стандартни вида френски врати: отварящи се навън и навътре. Има няколко варианта дизайн на врати. Вашите врати може да са с плосък стъклен панел, без решетки, които са по-често срещани.

На пазара се предлагат стандартни размери френски врати, но ако живеете в по- стара къща или имате нетрадиционни размери на отвора вратата, има производители, които предлагат всякакви нестандартни размери. Вратите също така се предлагат в различни цветове. Щори и завеси обикновено се използват, както за прозорците, така и за стъклената част на вратите. Така по всяко време можете да контролирате достъпа на светлина и да допринесете за неприкосновеността на личния си живот в помещението с френски врати.

Най- важната част от монтирането на този вид врати е правилното изчисляване на радиуса на мястото, където ще се отварят двете крила. Френските врати могат да бъдат изработени от стомана, дърво или алуминий и могат да се ремонтират и боядисват така, както постъпваме с прозорците.

За по- голяма сигурност, следете вратите за външна употреба да имат три- точкова заключваща система. Старайте се да монтирате вратата върху рамката така, че да може да се отваря и затваря плавно, без усилие.

 

Дали го очаквате, или не, в един момент, със сигурност, ще ви се наложи да си търсите врата. А може би точно сега това е основната ви задача за деня и сте се поразровили из интернет за практични съвети и насоки. Е, ако това е наистина така, значи сте попаднали на точното и правилно място.

Борман – производство на обзавеждане за мебели за кухни и врати за дома.

Решихме да ви дадем няколко полезни съвета, които, безспорно, ще ви дадат отлични идеи за по-бързо разрешаване на дилемата – обикновена интериорна врата или с оригинален дизайн, който да пасва на обзавеждането, или пък входна врата от стандартните или блиндирани? Всички тези въпроси са на път да бъдат получат своя отговор точно сега.

Нека да разгледаме един по един всички важни и значими акценти в избора на перфектна врата. Защо перфектна ли? Защото е възможно, ако спазвате нашите указания и защото ако си търсите нещо посредствено, то тогава няма какво да се притеснявате, а да отиде директно до най-близкия строителен хиперамаркет и първото предложение, което ви грабне окото, да стане ваша собственост. Но вие съвсем не искате подобно нещо за своя дом или офис, нали така?idealni-interiorni-vrati

На първо място, уточнете пред себе си каква врата търсите. Имайте предвид, че не всеки магазин, за който се сещате, че предлага врати, има в каталога си от продукти и вътрешни и външни врати.

Е, за разлика от различните фирми за врати в София, Борман Комерс има и от едните, и от другите (а даже и много други допълнителни предложения). Помнете обаче, че подобно богатство от избор не е практика за всички дистрибутори на врати.

И така вече знаете какво търсите – например интериорни врати за ремонта или пък блиндирани врати за вашия производствен цех, а защо не и допълнителна защита за сградата като пожароустойчивите врати. Ще попитате, че за какво пък са ви притрябвали от последните, след като ако има пожар, ясно е, че всичко ще изгори! Е, не е точно така. Пожароустойчивите врати на Борман Комерс, например, издържат на огън от 1 до 2 часа, така че с тях, определено, си гарантирате имота, а и всичко ценно, което съхранявате в него.

Продължаваме нататък…. Знаем каква врата търсим – външна – но си нямаме и на понятие каква е разликата между всичките модели, които виждаме пред себе си в магазина. Най-евтините, класическите дизайни са предимно обикновени метални врати, които макар и солидни и на пръв поглед достатъчно здрави, не могат да ви защитят от абсолютно всичко.

Ако си търсите например врата със специална функция шумоизолация, или пък такава, която да не допуска неблагоприятното влияние на лошия климат в сградата (дъжд, сняг, вятър и така нататък), най-добре се отправете към сектора с блиндирани врати. Съвременните блиндирани врати са достатъчно сигурен източник за топлина у дома. Често, те дори се сравняват по важност с изолацията вкъщи. Ами как няма? Та нали точно от входната врата идва най-големият студ през зимните дни?

Казахме вече подробно какво повече ви дава пожароустойчивата врата по сравнение с класическите….Между другото, блиндирани врати от първо качество и с изключително добра изработка, а и с гаранция от видни производители в областта от Европа, можете да намерите на достъпни цени в търговската мрежа на фирма Борман Комерс.

Borman-Komers-logo

Продължаваме с размерите…О, да! Размерът има значение. И ако го объркате в избор на врата, няма да е особено добра и оправдана вашата инвестиция. Едва ли ще искате да я режете (а и няма да се справите, по всяка вероятност), за да бъде в съответствие с пантите у дома.

Вземането на размери може да отнеме време. Това обаче не е най-страшното в случая. Ако сте неопитен е много вероятно да дадете грешните мерки, защото няма да съобразите част от основните дейности по време на монтажа. Именно поради тази причина, ние горещо ви съветваме да поръчате не само доставка до дома на предпочитаната и закупена от вас врата, но и да заявите желание и за монтаж. Само специалисти, които вече са поставяли врати, ще могат максимално да ви помогнат. Нещо повече – поръчайте монтаж още докато сте в магазина, за да можете да си гарантирате, че на място ще попаднете на правилния размер и модел врата.

Не на последно място, не забравяйте за дизайна и естетическите качества на вратите, които избирате. Разбира се, че основното на вратата да предпазва и осигурява защита.

И все пак, днес, когато сме част от толкова богат пазар и 21 век постоянно ни предлага възможност за избор, защото трябва да правим компромис? От фирма Борман Комерс могат да ви предложат онази богата гама от външни врати, блиндирани врати и така нататък, каквато малко дистрибутори биха могли да представят на своята аудитория. Това е и нашата препоръка. Ходете в подобни магазини за врати – където няма да ви предложат само 2 модела интериорни врати, 2 модела пожароустойчиви и с това ще приключат обслужването ви. Напротив, каталогът на Борман Комерс е пълен с уникални дизайни и няма начин да не успеете да се спрете на някой, който изцяло ще покрие очакванията ви. Обмислете добре факторите като цвят – неутрален или ярък, за да бъде използван като акцент в интериора или екстериора – както и материала, от който е направена вратата. Най-честите такива са метал, дърво и пластмаса.

Е, това е засега от нас. На вас остава да се придържате към съветите ни и да откриете най-добрата врата според своите нужди и изисквания. Пожелаваме ви успех!

 

vhodna-vrata-medna
Старинна входна врата
viktorianska kuhnia
Кухня Викториански стил
interiorna-vrata-portalna-klasik
Съвременна портална врата

Най-старите врати, за които имаме сведения, са открити в Египет, на възраст близо 5000 години. Те са кленови, първообраз на днешните дървени врати. Те не са имали днешните каси, панти и ключалки, но са най-ранния модел на това изумително и дълголетно съоръжение за преграда на личното пространство срещу външния свят. Открити са в древните гробници на фараоните. Били са единични или двойни. Запазили са се благодарение на сухия климат, но днес отварянето на гробниците за потоците туристи затрашава оцеляването на тези древни артефакти.

Borman Bulgariа – профил на фирмата в http://bormancommerce.insanejournal.com/

Хилядолетия наред хората са майсторели врати за своите домове и обществени сгради. Прости конструкции от дъски или преплетени клони били най-ранните врати. Много дълго време е имало контраст между вратите на масовите жилища и на култовите сгради и на владетелските домове.Отвор, препречен с плет или кожа – това са били масовите врати от древността, а през Средновековието и Ренесанса жилищата на хората от простолюдието също не блестели с лукс и вратите били грубо сковани от дървен материал, като се е обръщало мнимание на сигурността, а не на красотата и изяществото.

Само култовите сгради и жилищата на владетелите могли да се похвалят с естетически издържани врати, но често и там за преграда на входа се използвали платнища или обработени кожи.

Вратите на елинистическия свят, описани от Омир, имали рамки от сребро или месинг. За крилата им били използвани дървесина от маслина, дъб, кедър или кипарис.

В римския и елинистическия свят вратите били доста разнообразни – имало е с едно и с две крила, плъзгащи се и дори сгъваеми.

Вратата със свод, първообраз на днешните касови врати, е на възраст 3850 години. Първата такава врата се се намира в Израел, в Ашкелон. С подобна конструкция са и вратите на римския Пантеон.

След началото на християнската ера започват да се строят масивни култови сгради с нова архитектура. Особено внимание се обръща на входовете. Крилата на вратите на църквите през 6-8 век се покриват с бронзови плочи, за да бъдат масивни и внушителни. Такива са например вратите на храма “Рождество Христово” във Витлеем (6 век) и на константинополската “Света София” (8 век). Най-известните със своето оформление храмови врати са на “Сан Джовани Батист” във Флоренция – изработени от бронз и богато орнаментирани с изображения на птици и растения. Източната врата на този храм се смята за копие на вратата на Рая. Сред най-старите запазени врати в западна Европа е централната порта на базиликата Сен Аборджино в Милано, на повече от 1600 години.

Когато ислямът се развива, успоредно с утвърдилото се християнство, молитвените сгради на мюсюлманите също придобиват пищна и внушителна архитектура с масивни врати, като например тези на джамиите в Кайро – съчетаващи декорация от желязо и дърво с пищни преплетени форми.

В западна Европа преди Ренесанса и Просвещението вратите на обществените сгради са богато украсени и съчетават тежките си крила с архитектурни колони. Крилата на вратите са били богато украсени с дърворезба. Но през Ренесанса се наблюдава една по-изчистена и опростена линия в дизайна на вратите. С появата на стила Рококо отново се завръщат величествените и внушителни врати на храмове и дворци.

Пантите на вратите съществуват от векове и не е известно кога точно са се появили. Но когато това се е случило, безспорно е повлияло върху дизайна на вратите и е наложило комбинациите с коляно желязо при украсата и укрепването на входните съоръжения.

Тежките врати на замъци и крепости също бележат дълъг период от историята на вратите. Крилата на тези съоръжения често са били толкова масивни, че за отварянето и затварянето им са били нужни механични съоръжения, задвиждавни със силата на двама или трима яки стражници.

Входовете на замъците и крепостите са били отваряни сутрин след изгрева на слънцето и затваряни при залеза. Запречвани и заключвани с различни приспособления, те са били щит на всички, които живеели в съответното селище или замък срещу нощните опасности.

От епохата на оградените със стени градове е останал метафоричният образ на ключа на града – той се връчва символично, когато се присъжда почетно гражданство или при други официални събития. Някога, когато вражески войни обградят крепостта, а тя няма сили да се защитава, първенците излизали пред портите и са поднасяли ключовете им на завоевателите, за да спасят живота на населението.

В по-ново време, в началото на 19 век, моделите на вратите са вдъхновени от египетската история. Франция, като водеща страна производител на мебеви, налага тези модели и те се разпространяват сред по-напредналите слоеве от населението на европейските страни. Махагонът е най-използваният материал за производство на входни врати през 19 до началото на 20 век.

Между двете световни войни вратите следват определена традиция, а след Втората световна война настъпва бум в моделите, материалите и конструкциите на вратите. Изникват множество работилници и големи фабрики, много от които са уважавани марки и днес.

Стиловото разнообразие в интериора и при вратите става белег на цялата втора половина на 20 век. Това се отнася най-вече за страните от западния блок. За държавите от социалистическия лагер са известни наложилите се масови врати от шпертплат, талашит и други евтини материали, целящи да задоволят спешната потребност да се разделят стаи и домакинства в комуналните жилища, и по-късно в панелните структури, наречени жилищни блокове.

През 60-70 години дори в социалистическите врати навлизат по-луксозни модели врати, поставяни в жилищата на номенклатурата и в обществените сгради. Те трябва да внушават усещане за стабилност и възход на обществено-икономическия строй.

В наши дни различни стилове при вратите съществуват паралелно. От първостепенно значение са качествените материали и това, как вратата се вписва в цялостния интериор на сградата. Класически дървени врати, метални, стъклени, от различни синтетични материали – всички могат да бележат лукс, удобство или артистичен поглед към света.

Олекотени или блиндирани, служещи само за затваряне или за защита от непозволен достъп, съвременните врати се проектират така, че не само да изпълняват ролята си, но и да създават добро впечатление и настроение със своя външен вид.

Плъзгащи се, сгъваеми, летящи, въртящи се, фалцови, механични, сензорни – вратите днес са не само средство за затваряне и преграда. Те са аксесоар, послание, артистичен елемент, белег за нивото на културата и материалното състояние на собственика или ползвателя на сградата.

 

Още от момента на монтирането им, вратите трябва да се поддържат постоянно.
Новите е добре да се поставят, едва след като се приключи с грубия строеж, за да се елиминират възможностите за повреди. Ако има още ремонтни дейности в даденото помещение, не е добре да се поставя вратата, а да се изчака и когато всичко е готово, да се пристъпи към това действие. Крилата на вратите трябва да се съхраняват на сигурно и подходящо място, докато дойде време за монтажа им.

Борман – успешните врати в България!

pochistvane na vrati
Почистване на вътрешни и външни врати

Съхранението задължително се прави в хоризонтално положение, а под крилата се поставят минимум 3 опори в краищата и средата. По този начин, те се предпазват от евентуално деформиране. Складират се в чисти и сухи помещения. Ако става въпрос за нови врати, тогава е добре да бъдат в оригиналната си опаковка и тя да не се сваля до монтажа. Когато помещенията са сухи и готови, без строителни отпадъци и прах, се пристъпва към монтирането, като няма риск от повреди.

Трябва да се внимава с уредите и вратите да се предпазват от тях. Отоплителните тела не бива да са близо, защото могат да съсипят лаковото покритие или дървото, което може да се видоизмени от високата температура. То все пак е естествен материал и се разширява. Ако вратите се деформират, затварянето им в последствие ще бъде по-трудно.

Дървените интериорни врати трябва често да се почистват от прах и различни замърсявания. Те изискват това да се прави със специален препарат, предназначен за дърво. Не е добра идея да се използват обикновени кухненски препарати, защото те съдържат химикали и могат да съсипят дървото. Тези врати не трябва да имат допир с дървени препарати, защото има възможност да ги разядат. Ако върху повърхността има петна, те не бива да се почистват с абразивен препарат, чието предназначение е миенето на съдове. Той може да унищожи лаковото покритие или да предизвика химическа реакция, която да е необратима и да съсипе цялата врата.

Ако имате вътрешна дървена врата, която е замърсена и петната се почистват трудно, можете да използвате смес от вода и алкохол, като водата трябва да бъде 90%, а алкохола 10%. Това е много ефективен метод за почистване, който освен че е евтин, дава и добри резултати, без да има риск от негативни реакции. Почистването трябва да се извършва само с мека кърпа и повърхността на вратата да се пази. Ако има стъклени елементи, те трябва да се чистят по-често.

Частите от метал не бива да се пренебрегват и поне веднъж в годината да се поддържат. Пантите може да се смазват, а разхлабените болтчета да се затягат. Дръжките трябва да се проверяват периодично и да се следи тяхното състояние. Ако се забележат цепнатини, те могат да се лакират, за да се спре разрастването им. Има аерозолни лакове, с чиято помощ много лесно може да се нанесе лак върху поставена врата.

 

Офисът е мястото, в което служителите прекарват почти по цял ден. Офисът е място, в което се провеждат срещи с бизнес-партньори и клиенти на компанията.

От вратата на работното място трябва да се долавя усещането за професионализъм, което неминуемо води до доверие към фирмата. Това си проличава още с влизането през вратата и първият поглед към интериора на помещението.

Вратите на ул. Дойран в гр. София, България.

Всеки ръководител, уважаващ себе си и дейността, която му носи приходи, би помислил за създаването на максимален комфорт на служителите и клиентите с цел осъществяване на ползотворни бизнес процеси.

Създадената сигурност и добри условия на работното място са съществена предпоставка за доказване на доверие и отговорност от страна на ръководните лица към служителите, клиентите и бизнес-партньорите.

idealni-interiorni-vrati
Идеален вариант за интериорни врати

 

Интериорните врати са много важна част от изграждане на цялостно впечатление и комфорт в офис сградата, най-вече в помещение, в което работят хора и има често клиенти.

Последните тенденции в интериора на офис сградите се залага на проектирането на модулен принцип. Това означава, че за да се разграничат отделните модули се използват различни модели врати като например стъклени или плъзгащи се.

Тенденция като използвани цветове са светлите, а като дизайнерска линия е изчистения минималистичен стил.

Поради удобството си, често поставяни врати на работното място са плъзгащите се врати. Те създават свободен достъп до помещението без да ограничават пространството като са отворени. Друго техно предимство е и това, че са тихи при отваряне и затваряне и така няма да дразнят с излишен шум останалите служители или клиенти. Стъклените плъзгащи се врати имат много големи предимства по отношение на пестене на място, не пречат на добрата комуникация и създават светла атмосфера в помещението. Те също така са лесни за монтиране.

Последните тенденции в офис интериорния дизайн са да се залага на точно такива стъклени врати. Освен че са много практични, те имат и добри качества като здравина и устойчивост на натоварвания.

Но всичко това зависи от дебелината и вида на използваното стъкло за изработка. Стъклените плъзгащи се врати отговарят напълно на съвременните дизайнерски течения не само при вратите за офиси, но и се вписват идеално в цялостния архитектурен дизайн.

Изборът за поставяне на стъклена врата би била много добра инвестиция за офис помещенията поради всички тези качества. Стъклените врати могат да се определят като доминираща тенденция при офис вратите през последните години и в България.

 

Изборът на алуминиева или PVC дограма е жизненоважен за вашия топъл и уютен дом. Стотици са фирмите, които предлагат модерни профили, които ще ви спестят електроенергия и освен това, ще помогнат за по-добрата шумоизолация на жилището.

Врати и кухни в България – изберете фирма Борман.

Интернет ни дава възможност да видим настоящите цени на PVC дограма или алуминиеви профили, като по този начин да решим какво да закупим. Естествено селекцията на дограма не е лесна задача, защото се взимат в предвид фактори като ниво на топлоизолация, шумоизолация, стъклопакет и тем подобни.

aluminiev prozorecНай-доброто решение е да прочетете поне десетина публикации на тема остъкляване на апартаменти и къщи, разход на топло и електроенергия, защита срещу мръсотия и природни бедствия. Чак тогава ви ще бъдете напълно способни да се обърнете към конкретна фирма и да предявите претенциите си.

За никого не е тайна, че топлият дом зависи от остъклението, вратите и начина, по който сте изолирали помещенията си. Обикновено обаче хората се притесняват от новите цени на PVC дограми и алуминиевите варианти, което ги спира да отидат до магазина. За съжаление обаче старите дървении са слабо ефективни и това води до големи сметки за ток и дори парно.

Добрите практики показват, че домакинствата могат да си позволят нова дограма, като въпросната инвестиция, ще бъде възвърната с времето. Това е абсолютно нормално, както и сами може да се досетите.

Фирма Борман Комерс ви каним в страниците на уебсайта ни, където сме обяснили най-тънките детайли относно що е то добър стъклопакет, дограма, прозорци и въобще всичко, на което не намирате отговор.
Това бяха нещата, които искахме да знаете, а от тук насетне, изборът на фирма и материали зависи само от вас.

Борман Комерс ви протяга ръка за партньорство и силно се надяваме, да я приемете. Градим доверие сред домакинствата и индустриалните клиенти с надеждата да станем еталон за качество. Желаем ви много успехи и уютен начин на живот.

 

Вашият дом има специфичен облик и визия, благодарение на стила, цветовете и декорацията си. Докато декорацията и довършителните елементи са част от всеки архитектурен проект, то цвета на екстериорната боя е изцяло във вашите ръце. За някои това е вълнуващо занимание, а за други далеч по-скучна работа. За разлика от интериора на вратите Борман у дома, екстериора трябва да отразява едновременно съседните къщи, но и да запази индивидуалния му архитектурен облик.

Борман в TED.

cvetove-za-doma
Красиво подредени цветни къщи

Ето няколко прости съвета от Борман как да изберете най-подходящия цвят за вашия дом и междувременно да не дразните съседите си!

Нека местоположението на къщата ви да е основния ви водач. Ако вашия дом е разположен в тропиците, то цветовете трябва да са ярки, игриви и весели. Ако дома ви се намира в планински селски район, то цветовете трябва да са предимно кафяви и зелени. Преди да сте се спрели да някой определен цвят, проучете преобладаващите цветови гами във вашия географски регион. Отклонявайки се твърде много от тези цветове, това би откроило къщата ви прекалено много от заобикалящите я.

Не забравяйте да обърнете необходимото внимание на архитектурния период. По своята същност по-новите и модерни домове, както и тези от викториански стил лесно се определят какъв цвят да бъдат боядисани.

Разходете се в квартала си. В зависимост от селската или градска обстановка, вашият квартал има голямо влияние при определяно на подходящия цвят екстрериорна боя. Обърнете внимание на цветовите палитри, декоративните елементи и всички акценти. Въпреки, че не е нужно да сте като своите съседи, идеята да си боядисате къщата в техния цвят също не е лоша. Преди всичко трябва да знаете, че един квартал, който изглежда единен винаги е приятно място за живеене.

Черпете вдъхновение. Разгледайте онлайн, в списания или други квартали и сгради във вашия град.
Изборът на екстериорна боя може да се яви изключително гъвкаво решение, но е много важно да бъде съобразено със заобикалящия ви квартал. Изберете цветове, които да отразяват вашите съседи, архитектурен период и географска ширина. Не се страхувайте да опитвате нови цветове – дома и семейството ви заслужават тази промяна!

 

Всеки се пита каква дограма да избере за дома си. Разнообразието от профили на българския пазар, е поводът, който предизвиква колебание в потребителите, като последните са пред дилема, дали да заложат на алуминиеви или PVC варианти. Без никакво съмнение и двата типа дограми са подходящи, но какви са спецификите им, ще прочетете в следващите няколко реда.

Борман в about.me – факти за фирмата.

aluminiev prozorec
Качествена дограма

За алуминиевата дограма знаем, че се дели на топли и студени профили. Едните са с прекъснат термомост и предпазват от поява на конденз, а другите са по-ефективни за предприятия, които няма големи претенции относно топлоизолационните процеси. Цената на студения профил е по-ниска и материалът е доста лек, което позволява бърз и лесен монтаж.

Истински хит на пазара в последно време е ПВЦ дограмата, която предоставя отлични условия за клиентите. Материалът поливинилхлорид издържа на всякакви атмосферни условия включително: дъжд, сняг и жега, което го прави съблазнителен за повечето домакинства по света и в родината ни.

Големите марки KMG, Aluplast и други се надпреварват за челните места, демонстрирайки взломоустойчиви профили, противопожарни системи и какво ли още не. Всичко това ще намерите където имате достатъчно поводи да купите дограма от най-висок клас. Колкото повече камери има профилът, толкова по-добре ще изолира.

Не търпете повече старата дървения, която пропуска вода и позволява топлината от електроуредите ви да напуска помещенията. Това е излишен разход на ток, който може да се спре още сега. За броени месеци вие ще усетите благоприятния ефект на дограмата вкъщи или на работното място.

В обобщение

По отношение на дизайна, днес се намират всякакви цветове на ПВЦ дограма със съдействие на специалното облицовъчно фолио, което фирми тип могат да предложат за вас. В случай, че искате алуминиева дограма, то консултирайте се с горепосочения сайт и ще намерите супер предложения на ниска цена. Това е от нас, надяваме се да сме били изчерпателни.

 

Подовите ламинирани покрития са се използвали още през 80-те години на ХХ век в Швеция, а в днешно време заемат над 10% от пазара за подови покрития в световен мащаб, заради качествата си.

vrati porta novaКонструкцията на самия материал не е хомогенна, а е четирислойна и сложна. За защитно покритие се използва специален високоустойчив филм от акрилни или меламинови смоли. Тяхното нанасяне се нарича ламиниране. От там идва и самото наименование на продукта.

Интериорни и входни врати Борман България. Сайт фирма в София.

Ламинатът е много качествен и не се влияе от слънчевата светлина. Той не променя блясъка и цвета си под нейното въздействие. Петната от фасове, напитки и храни се премахват много лесно с помощта на ацетон.

Технологиите на производството му са екологични и от тях се получава само чист и безопасен продукт, който не отделя никакви вредни емисии във въздуха и е безопасен за здравето. Тези покрития могат да бъдат използвани дори от хора, които са предразположени към някои заболявания. Те се чувстват много добре в помещенията, където са поставени.

Ламинираните врати при повечето фирми в София могат да бъдат във всякакви цветове и с различни шарки. Те могат много успешно да имитират скъпите материали. Ако изберете ламинатна врата, ще спестите много средства и ще получите желаната от вас атмосфера в жилището си.

 

Когато се избират стъклени интериорни врати, без значение от техния дизайн, винаги се прави добра комбинация между здравината и лекотата на материала с неговата прозрачност. Според Борман, стъклените врати стават все по-популярни, а причината за това са техните естетически качества, както и възможността за различни видове декорация.

Полски, турски и немски врати на склад в София – от Борман.

Материалът е такъв, че може да се монтира на всякакви места, без значение от влажността. Това ги прави предпочитани за сауни, бани, басейни и т.н. Те са здрави и могат да издържат на много високи температури, заради специфичната обработка на стъклото.

Видът им е толкова зашеметяващ, че ги прави предпочитани за големите и луксозни сгради, за входове на хотели, търговски центрове и др. Освен в обществените помещения, те се използват и в много офиси. Тези врати се превърнаха в една напълно достойна алтернатива на кухите врати от МДФ или дърво. Използват се все повече в частни домове, където собствениците искат да украсят жилището си. Различни модели на стъклени врати на Борман можете да погледнете тук.

Ще останете удивени от невероятно голямото разнообразие при стъклените врати. Можете да ги видите навсякъде около вас – в банките, магазините, офисите, където просто ги отваряте и затваряте, без да им обръщате внимание. Заради това голямо разнообразие, те се използват масово. Освен това, широкото им приложение навсякъде позволява да се придаде индивидуалност и да се допълни и подчертае всеки един интериор.

Стъклените врати могат да се изработят от различни типове стъкло, което допринася още повече за разнообразния им външен вид. Врати с еднакъв първоначален дизайн, могат да изглеждат по коренно различен начин, ако са направени от различно стъкло – текстурно, цветно, прозрачно или непрозрачно. Цветното покритие, гравирането или матирането на стъклото позволява върху него да се изобразяват орнаменти и снимки, които могат да накарат всяка една врата да изглежда по уникален начин.

Вратите могат да бъдат направени и от стъкло, извито като дъга. По този начин дизайна им ще бъде подчертан още по-добре в помещенията.

Плъзгащите се врати от стъкло са най-предпочитани и използвани. Те имат едно много голямо предимство пред останалите модели врати: Няма как да наранят някого, защото посоката им на отваряне не съвпада с тази на хората, минаващи през тях.

Стъклените интериорни врати са много елегантни и изискани. Това им позволява да са подходящи за почти всеки вид помещение. Колкото по-голям е размерът им, толкова по-красив е дизайна им. Когато се монтират в по-малки стаи, те са в състояние да спестят много място. Когато се плъзгат настрани, изискваното от тях място е много по-малко от това на другите видове плъзгащи се врати и от стандартните на панти.

С тях могат да се правят по-необичайни интериорни решения, защото тези врати имат свойството да изпълняват едновременно няколко функции, между които са: създаване на няколко стаи в едно помещение, разпределение на отделни зони, създаване на допълнително помещение и т.н.

Вратите от стъкло са красиви и представителни, за това и присъстват във всички бизнес сгради. Има ги и в търговските центрове, заради удобството което осигуряват на клиентите. Там те най-често са оборудвани с датчици за движение и се отварят автоматично.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *