За кухните София – от вратисофия.com

Подходящи материали за кухненски плот. Интериорни решения за модерни кухни.

 

Изборът на правилния  кухненски плот може да се окаже труден и скъп. Преди да прахосате средства за такава голяма придобивка, проверете плюсовете и минусите на различните материали за кухненски плот, представени от Борман, така ще изберете най-подходящия за вашето пространство.

Врати в София, България – цени на вратите.

Кварцови плотове

Практически тези плотове са без поддръжка. Кварцовите плотове са петно, киселинно, топлиннно и удароустойчиви. Благодарение на тяхната не-пореста повърхност, не е нужно да бъдат запечатвани като естествените каменни плотове. Предлагат се в широка гама от цветове и модели. Кварцът обикновено се нарежда близо до гранита по популярност.

Полирани гранитни плотове

И все пак, най-добрият избор за повечето собственици на жилища са традиционните гранитни плотове, които предлагат най-висок клас външен вид, който допълва  кухнята, осигурявайки трайна повърхност. Тъй като гранитът е естествен материал, вариациите в каменната шарка са разнообразни и за повечето хора това е особено привлекателно, но отделните плочи трудно могат да си съвпаднат. В повечето региони, цената на гранита и кварца са сравними, но естественият гранит изисква малко повече грижи, отколкото кварца, за да запази добрия си външен вид. Трябва да триете всички петна бързо, особено маслото, виното, киселината и содата и да се прави редовно запечатване – обикновено веднъж годишно.

Ламинирани плотове

До момента най- добрата опцията за семейния бюджет е ламинирания плот. Възвръщането на тяхната популярност е благодарение на новите модели, които наподобяват естествен камък, дърво или дори кварц, а струват много по- малко.

Дървени плотове

За топъл, селски кухненски вид, изберете дървен плот в касапски стил. Този материал и декоративно, и функционално е идеално място за подготовка на храната – добре запечатани, дървените плотове са подходящи дори за кълцане на месо. За разлика от други по- евтини варианти, като ламината, дървото е силно устойчиво на топлина, така че не е нужно да се притеснявате, когато поставяте горещи тенджери и тигани на повърхността. Повечето собственици избират да смесват дървените плотове с други повърхности като естествен или технически камък, за да разполагат с разнообразни работни повърхности.

Мраморни плотове

Сегашният любимец в света на дизайна е сиво оцветената жилка в Карара или Калаката мрамор, което е не само естетично, но и помага за прикриване на износване и скриване на светлинни петна. Този камък придава на всяка кухня определено вид от най-висок клас, въпреки че цената е сравнима с някои гранити, мраморът е с пореста повърхност и оцветяването може да бъде проблем. Редовното запечатване и специално внимание след употребата на нещо кисело, за да се предотврати увреждане и да се запази порестата повърхност в най-добрия си вид, е задължително.

Това бяха материалите за кухненските плотове, представени от фирма за Врати Борман България.

 

Много български граждани си задават въпроса, как да обзаведат кухня от самото начало. Първото и най-важно нещо, е да се знаят конкретните размери на помещението, така че да разположите кухненското оборудване по възможно най-добър начин.  Взима се предвид височината на тавана, размерът на нишите и издадените места. По този начин, ще знаете къде да инсталирате шкафовете и различните уреди. Оразмеряването е от съществена важност и за фирмата, от която ще купувате кухня.

Производство, доставка и монтаж на врати – БорманБГ.

kak-da-izberem-kuhniaИмате на разположение соло или вградена кухня, като вие сте тези, които имат право на селекция. И в двата случая предварителната консултация е строго препоръчителна, за да се спрете на качествен продукт, който ще задоволи всичките ви очаквания и претенции.

Има хора, които предпочитат соловите изпълнения при обзавеждане на кухни,  а други са фенове на вградените варианти. При вграждането може да бъде използвана всякакъв вид битова техника: перални, хладилници, печки, съдомиялни, фурни и аспиратори. При невградените опции имате право на индивидуален избор на разположение и марки уреди.

От голяма важност е да подберете правилния цвят и осветление за това толкова важно помещение във вашия дом. Друг важен съвет, е да не претрупвате стаята с ненужни неща, които да ви пречат, когато вършите домакинските си задължения. Имайте предвид, че вградените кухни са поне два пъти по-скъпи от самостоятелната мебелировка, тъй че преценете кое решение е по-удобно за вас.

При вградените кухни не може да размествате техниката, където си поискате и това е един от минусите. Това е и съществената разлика между тях и соловите изпълнения, защото при тях слагате нещата според личните ви интереси.

Всякакви видове кухненско оборудване ще намерите във фирма Борман Комерс, която се намира в София. Ако се доверите на професионалистите, ще получите безплатна консултация и промоции на мебели с пълна гаранция. Много хора вече селектираха своето обзавеждане и останаха доволни от крайния резултат, а сега е ваш ред да реализирате мечтите си.

Интериорният дизайн гласи, че за повече стил и комфорт се изисква внимателен подбор на цветовата палитра. Иначе казано преценете как да асоциирате цвета на стените, тавана и подовата настилка, с този на новозакупената ви кухня.

В заключение

Иновативното кухненско оборудване е направено от ПДЧ, МДФ и прочие здрави материали. Всички те гарантират стабилност на ползвателите и им обещават пълно удобство при боравене с шкафовете и уредите в помещението. Не залагайте на най-евтиното, защото последното не обещава добри резултати и често налага скъпи ремонти. Както написахме и по-горе Борман Комерс ви очаква на своите адреси, за да ви даде най-доброто на пазара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *