Блиндирани и интериорни врати – съвети

Блиндирани и интериорни врати – съвети. Остъклени и огледални врати. Безконтактното отключване при блиндираните врати. Какъв цвят трябва да боядисате входната си врата? Избор интериорни врати – полезен съвет. Правилният избор на материал за плота в кухнята. Интериорни дървени врати – Топ съвети за поддръжка и обслужване. Ползите от плъзгащи се врати.

 

Ползите от плъзгащи се врати

Плъзгащите се врати могат да бъдат чудесно допълнение към всеки дом, защото те имат много предимства. Използвани в различни помещения на вашия дом, те предлагат удобство и стил, помагат ви да направите дома си наистина уникален.

Къде трябва да поставете плъзгащи се врати?

Може би сте забелязали, че плъзгащите се врати обикновено се поставят в кухни и помещения, които водят към задния двор или тераса на дома ви. Това са места с голям трафик и с този модел врати се осигурява повече място за движение на хората.

Естествена светлина

Плъзгащите се врати позволяват влизането на повече естествена светлина в сравнение с други видове врати. Поради големия брой  стъклени елементи, които често присъстват при тези врати, количеството светлина, която навлиза в помещението е значително по-голяма от тази на стандартната люлееща се врата. Винаги можете да добавите щори за моментите, когато искате да скриете светлината или да създадете малко уединение.

Лесен достъп

Плъзгащите се врати са лесни за използване: просто ги плъзгате по продължение на релсата. Те предлагат бърз и лесен достъп до често използваните помещение, като например вътрешни дворове и веранди. Това е особено полезно, когато посрещате гости в задния двор на барбекю или за басейна.

По същия начин, като се има предвид факта, че плъзгащите се стъклени врати са два пъти по-големи като обикновените врати, това също означава, че можете спокойно да премествате мебели и други големи предмети много по-лесно.

Лесният достъп и гледката към естествената среда, като например вашия заден двор, ви кара да се чувствате по-спокойни и балансирани. Този лесен достъп до отвореното пространство прави по-вероятно излизането ви навън, за да се освежите и да усетите възстановителния ефект, че сте навън и сте далеч от компютърния екран.

Енергийна ефективност

С толкова много собственици на жилища, които искат да имат бърз достъп до природата, плъзгащите се врати са логичният избор за спестяване на енергия. Тъй като те са изработени от композитни уплътнения, предлагат високи нива на изолация. Това позволява на вашия дом да остане хладен през лятото и топъл през зимата. Плъзгащите се врати могат да бъдат изработени от дърво, което е възобновяем енергиен източник и е много издръжливо. Вие ще се чувствате още по-добре, знаейки, че сте инвестирали в нещо екологично за вашия дом.

Те създават илюзията за повече пространство

Плъзгащите се стъклени врати приличат огледала, те отразяват светлината, за да създадат впечатление, че стаята е много по-голяма, отколкото е в действителност. Това е особено полезно за жилища, които имат малки кухни или дневни.

Външен вид

В допълнение, плъзгащите се врати са не само прости, те са стилни. Те предлагат елегантен външен вид, който подхожда на почти всеки дом. Те също така предлагат функционалност и практичност. Плъзгащите се врати се предлагат в голямо разнообразие от цветове и стилове, така че лесно да се намери подходящата за вашия дом.

 

Интериорни дървени врати – Топ съвети за поддръжка и обслужване

Интериорните дървени врати трябва да се примиряват с ежедневни удари, натъртвания, надраскване от обувки, мазни отпечатъци на ръцете, мръсотията от преминаващи домашни любимци и това е всеки ден от годината, а те се очаква да изглеждат добре. Ако сте купили комплект от прекрасни нови дървени интериорни врати с различни размери, или мислите за ремонт на съществуващите си врати, нашите топ съвети ще ви помогнат да покажете най-доброто в тях, така че те да изглеждат чудесно, както и да осъществите защитата и съхранението им за по-дълго.

 

Избор на правилните интериорни дървени врати и тяхната поддръжка

Ако не сте проверявали вече, вие ще бъдете изумени от броя на размери, стилове и модели интериорни врати. Има две, четири, шест и осем панелни врати, изработени от дъб, бор, орех и череша, назоваваме само няколко, плюс масивни дървени врати или врати с куха конструкция, и всички те се продават завършени или незавършени, т.е.. предварително намазани с масло, с восък или лакирани … или оставени с  естествена визия. Както можете да си представите, правилния избор може да бъде истинско предизвикателство, а повечето хора са склонни да основават вземането на окончателно решение на външния вид и цената.

За фабрично лакирани интериорни врати

Ако сте избрали предварително готови врати, по зададени размери, обикновено можете да разберете с какво вратите са били третирани чрез проверка на документите от производителя. Ако няма, добра идея е да поискате информация от продавача или дори от самите производители. Добре е да се поинтересувате с какво са третирани, за да знаете каква поддръжка е необходима в последствие.

За незавършени интериорни врати

Незавършените врати се предлагат с огромни възможности за разнообразно третиране, като изключим само стила на вратата. Има огромен избор на покрития на интериорните врати: естествен дъб мат или с мек сатен гланц за нещо необичайно, дори и уникално. Предлагат се огромно количество цветни лакове, включително дървени масла, восъци и багрила.

Фурнированите дървени врати обикновено са изработени от кухо или масивно дървено ядро. Ядрото е обикновено от частици или плочи от дървесни влакна със средна плътност, известно още като MDF. Слой от висококачествена дървесина фурнир е прикрепена към основата на вратата, използвайки здрави лепила и свързващи вещества. Качеството на съвременните фурнировани врати е обикновено в зависимост от вида на ядрото, според вида на дървесината и дебелината на облицовката.

Фурнирът е използван в продължение на векове за изработка на висококачествени покрития. Масово започва да се произвежда в края на 20 век. Тогава качеството на фурнира пада, както и цената му. Използва се по-тънък фурнир с по-здрави лепила.

 

Остъклени врати

Цветните стъкла и витражите са атрактивни за гледане и правят интересни светлинни ефекти във вашия дом.

Кои врати са изработени с витражи и цветни стъкла?

Вратите с витражи и цветни стъкла осигуряват красиво взаимодействие между светлината и цветовете и обикновено се използват като входни врати в домовете. Те хващат окото при влизане и могат да излъчват невероятна и променяща се цветовата схема в коридора, в зависимост от ъгъла на светлината. Цветните стъкла и витражите могат също така понякога да се използват и при интериорните врати до общите стаи (като всекидневната) в по-старите къщи.

Как са конструирани вратите с витражи?

Ленти от олово, наречени падащо олово, са разположение в съответствие с модела, който е проектиран. Стъклото с различни цветове, дебелини и текстури след това се нарязва, за да се подреди всеки елемент в рамката и деликатно се поставя в рамка. След това се слагат оловните ленти, за да стяга стъклото и да споят ключовите места, за да запази витража своята стабилност. Наджунът се смесва с малко ленено масло и се нанася във всички процепи, след това се оставя да се стегне за един или два дни, преди да бъде боядисан с запрашаваща мазилка и черен оксид. Това е, което му придава състарен външен вид.

Как се представят вратите с витражи и цветни стъкла?

Сигурност – Този модел врати са доста крехки (или, най-малкото като крехки като стъкло), така че лесно могат да бъдат счупени. Подобно на стъклото, този тип врата обикновено е снабдена с някаква обезопасяваща врата или решетка.

Херметичност – Витражите могат да запазят позициите си при лоши атмосферни условия, въпреки че в даден момент оловните ленти могат да започнат да се свиват, което може да предизвика счупване или разхлабване на стъклата.

Шумоизолация – не блокират звука много добре и оловото може да компрометира естествена устойчивост на вратата на шума като му дава възможност да прониква в дома.

Разходи – витражите и цветното стъкло са скъпи, но придава уникален вид на вратата и на помещението, в което се намира.

Тегло – Заради съдържанието на олово, тези панели тежат повече от един типичен стъклен панел с еквивалентен размер.

Топлоизолация – Стъклото, използвано в витражите и цветните пана е тънко, така че не може да осигури някаква фантастична топлинна изолация – все пак, тъй като то е обикновено ограничено по размер, не предизвиква много проблеми с разходите за отопление.

Позволете на красотата и творчеството да влязат в дома ви. Така ще направите дома си неповторим и цялото семейство щастливо.

 

Огледални врати

Кои врати са изработени с огледала?

Огледалата и огледалните врати обикновено се използват за гардеробите в спалните и баните и могат да бъдат направени като плъзгащи се или с панти, в зависимост от дизайна и предназначението им.

Плъзгащите се огледални врати са по- удачни за употреба в по-малки помещения, тъй като те не се отварят към стаята, но вратите на панти са по- подходящи, ако имате пространство, в което да функционират, тъй като те позволяват пълен достъп до вашия гардероб.

Огледални врати се използват заради това, че са в състояние да създадат илюзията за цяла допълнителна стая, ако са поставени правилно, променят цялото усещане на една стая.

Друга употреба на огледала върху вратите е използването на единично стъкло на външната стъклена врата. Това позволява отвън да отразяват светлината като огледало, докато хората от дома могат спокойно да гледат навън. Това е полезен начин да запазите личния си живот, като същевременно с увеличава чувството за откритост, светлина и пространство в дома.

Как са конструирани огледалните врати?

При изработването на вратите за гардероб, компонентите на огледалото са изрязани равно, монтирани и залепени върху лицето на вратата. Те обикновено са поставена на част или на цялата дървена повърхност за стабилност, въпреки че от време на време огледалото е рамкирано с алуминиева или ПВЦ рамка, особено при по- големите огледала, където тежестта започва да се превръща в проблем.

Как огледални врати се представят?

Сигурност – макар и рядко да се използва външно, огледалните врати са крехки като стъкло, ако не са защитени, но ако са закрепени на солиден основен материал те са значително по- здрави. Еднопосочното огледално стъкло, използвано във външната врата е възможно да бъде закалено.

Херметичност – Огледалата ще се противопоставят на време по същия начин, както го прави стъклото, но отново се нуждае от редовно почистване, за да поддържа добрия си външен вид.

Звукоизолация – незащитените огледални врати ще позволят на звука да мине през крило, въпреки че тези с по- здрава защита ще абсорбират или отразяват звука по-добре.

Разходи – добавянето на огледала за вратите ще донесе по-висока цена, отколкото ако ги оставите така като са.

Тегло – тъй като огледалата са направени от стъкло, този допълнителен фактор за тежестта трябва да бъде планиран за при проектирането на вратите, за да се избегне увисването от пантите и други проблеми.

Топлоизолация – огледалното стъкло по-добре отблъсква топлината, отколкото не-огледалното стъкло, но разликата е минимална, когато се сравняват двете за целите на домакинствата за отопление.

 

Безконтактното отключване при блиндираните врати

Заключващите системи при блиндираните врати Борман могат да бъдат управлявани по безконтактен начин. Това е най-новия и модерен метод за заключване, който е по-удобен и изключително надежден. С него се осъществява контрол на достъпа и се премахва възможността за влизане с взлом, чрез разбиване на патрона, който при блиндираните врати е брониран.

Тайната на тези врати е в електромеханичната брава, която управлява многоточковия механизъм. В самата врата има захранващо устройство, което взима енергия от външната електрическа мрежа и командва заключващата система с помощта на токови импулси. Освен това, то разполага и с резервна акумулаторна батерия, която се задейства при авария или спиране на електричеството. Всяка карта-транспондер е с уникална комбинация от символи зададени от Борман България. Бравата отключва вратата, само при абсолютно точно съвпадение на цялата информация. Не е възможно да се получи достъп, който не е предварително одобрен. Това превръща тези врати в изключително надеждни. За постигането на по-голямо удобство, програматорът поддържа, освен ръчен, и автоматичен режим на заключване. Това означава, че след като мине определено време, вратата се заключва сама. Периодът може да бъде различен – от 3 до 12 секунди.

Блиндираните врати на Борман могат да се отключват и дистанционно с помощта на мобилен телефон. По този начин потребителите се чувстват още по-комфортно и могат да използват повече функции. Освен да се отключва и заключва от разстояние, вратата може да изпраща информация за състоянието си и да алармира, ако някой се опитва да и навреди.

Тези врати не изглеждат различно от обикновените, но при тях няма ключалка, защото не е необходима. Въпреки това, ако клиентът желае, може да се постави декоративна, с която да не личи, че вратата разполага с такъв механизъм. Дизайнът на тези врати може да бъде разнообразен. Възможно е дори да се добави остъкление, което по никакъв начин няма да повлияе негативно на надеждността.

Възможно е да има и комбинирано заключване, което да включва безконтактно и стандартно. По този начин, нивото на сигурност се завишава още повече.

 

Какъв цвят трябва да боядисате входната си врата?

Борман България е фирма, която предлага турски и полски входни врати в София. Поддържат се на склад над 20 модела блиндирани врати от Борман (тук можете да разгледате сайта за входните врати на Борман в София).

Ако някога се наложи да пребоядисате входната си врата, прегледайте тази статия.

Кое повече би отивало на входната ви врата – класическо черно или пък ярко розово? Успокояващо синьо или великолепно зелено? За да ви помогнем във вземането на това важно решение ви предоставяме тази статия, в която сме разгледали някои класически, но и нестандартни цветови решения.

Розово

Накарайте всички съседи да говорят за вашия дом като боядисате входната си врата в розово. Нямаме предвид шокиращото, искрящо, ярко розово, а нещо далеч по – срамежливо като например цвят сьомга. Ако дограмата на дома ви е сива би подхождала още повече такъв цвят врата.

Съвпадение

Едно значително по – меко решение е врата, която идеално да съответства на екстериора или по – точно казано на цвета, в който е боядисана външната страна на дома ви. Това е доказателство, че не е нужно да избирате искрящ цвят, за да бъдете забелязани, напротив. Ако живеете в къща и пред входната врата имате теракот или друг вид настилка можете да съчетаете врата с нейния цвят, това още от вратата ще допринесе вашия дом да има уютно излъчване.

Черно

Това определено не е най – нестандартният цвят, който се предлага на пазара, но черното остава невероятно популярен. Изглежда умно решение, защото това е цвят, който никога не е излизал от мода и се подчинява на стила на всякакъв вид къща или апартамент. Ако обаче търсите не класическия вид на черната врата, а искате нещо по – съвременно и модерно можете да добавите хромирани или месингови елементи по вратата като се уверите също, че боята е свежа и ярка.

Тъмносиньо

Това е ярка алтернатива на черното или сивото и е достатъчно различно, за да привлечете внимание и хората да се обръщат, когато минават покрай дома ви. Добра идея е тъмносиньото да е матово за още по – голям ефект. В офисите на Борман входните врати са тъмносини и жълти.

Жълто

Ако боядисате вратата си в жълто определено не ви трябва нито табелка с адрес, нито номер, нито име на семейството, което обитава този дом. Този цвят е толкова ярък, че ще се забелязва отдалеч, ще прави впечатление и хората определено ще го запомнят. Ако дограмата е със сиви рамки, а външната стена е тухлена или боядисана в бяло или друг светъл цвят определено ще добавите точки към модерния външен вид на вашия дом.

Зелено

Ако разполагате с преден двор или сте любители на зеленината, за да си гарантирате, че няма да има цветови сблъсъци можете за заложите на зеленото за цвят на входната си врата. Ако предпочитате да направите по – голямо впечатление естествено е да заложите на нещо искрящо, а ако просто искате да изглежда като част от цялостния пейзаж, то тогава маслено, маслиново зелено е идеалния цвят.

Червено

Съчетаването на стила на входната врата със стила на самата къща е много важно. Точно затова ярката червена врата може да изглежда малко по – странно и не на място в традиционния ви дом, но ако самата врата притежава класическия панелен дизайн, то тя ще изглежда като естествено допълнение на къщата ви. Въпреки че се определя като един от основните и разпространени цветове, малко хора залагат на червеното за цвят на врата. Бъдете смели!

Оранжево

Ако сте любители на нестандартното, ако искате вашата врата да казва: „Обърнете ми внимание!“, то определено трябва да я боядисате в оранжево.

Мента

Искате цвят, който е весел, но не можете да се решите да боядисате вратата си в някакъв ярък цвят? То тогава едно добро решение за вас е да разгледате вратите в цвят мента. Освен, че се съчетава с много други цветове, то се синхронизира перфектно и с различните видове материали и текстури, от които може да бъде направена външната ви стена.

 

Избор интериорни врати – полезен съвет

Интериорната врата притежава нещо повече от една функция. Тя може добави допълнително ниво на дизайн към стила на вашия дом, безопасността на семейството ви от пожар и ако е избрана разумно дори може да добави стойност на дома ви, ако решите да го продадете.

За да ви помогнем да изберете подходящите интериорни врати София, ние сме отбелязали основните точки, които трябва да обмислите.

Какъв е моят стил?

Може и да звучи банално, но се уверете, че купувате в София модела врата, който допълва вашия интериорен стил.

Ако живеете в един съвременен дом, напълно изчистените врати осигуряват лъскавина с минимално покритие. За да създадете по-голяма дълбочина, можете да помислите за облицована врата. Те са на разположение в различни дизайни и материали, включително от масивна дървесина и монолитни дървесни влакна, за да отговарят на вашите вкус и бюджет.

 

Изберете правилния материал

Разнообразие от материали и покрития за интериорни врати са на разположение, всяка със своите функции и предимства, така че преди да направите своята покупка, отделете време да помислите коя от тях е най-удачна на вашите нужди.

Вратите от София с фурнир възвръщат своята популярност в последно време. Най-често срещаният тип интериорни врати са формованите врати, които се предлагат в голямо разнообразие от дизайн и размери и са достъпна алтернатива на другите модели врати.

Противопожарните врати

Винаги купувайте пожароустойчиви врати, които са сертифицирани с това свойство. Повечето противопожарни врати осигуряват защита за 30 или 60 минути и са обозначени като FD30 или FD60, за да покажат, колко дълго те ще може да удържи вратата проникването на дим и пламъци, когато се използва правилно.

Избор на дръжки

Ние знаем, че дяволът е в детайлите, така че повечето интериорни врати са без обков, така че можете да вземете дръжки, които за да отговарят на вашия стил.

Има някои наистина впечатляващи модели, които могат да допълнят всички съвременни и традиционни врати. . За един модерен завършек, най-добре е да се откажете от дръжки с изчистени линии, за да създадете минималистичен вид. На пазара има голямо разнообразие от класически и декоративни стилове, които могат да променят всяка традиционна врата.

Остъкляване

Инсталиране на интериорни врати в София, с остъкление, е чудесен начин да внесете светлина в тъмните стаи, без да жертвате топло или звукоизолацията. Чрез избора на дизайн, който допълва останалите интериорни врати, можете да създадете единна визия в целия дом и да запазите неприкосновеността на личния си живот, когато е необходимо.

 

Правилният избор на материал за плота в кухнята

Плотовете за кухня са изключително важна част от кухненското обзавеждане, затова е необходимо да направите правилен избор. Плотовете за кухни в София никак не са евтини и не можете да си позволите да импровизирате.

Трябва предварително да разберете какви са предимствата и недостатъците на различните материали за кухненски плот, да прецените какви с вашите нужди и да вземете добре обмислено решение.

Плот от дървесина

Мнозина предпочитат да се сдобият с т.нар. месарски дървен блок, когато говорим за дървен плот. Предлагат се на 4 места в гр. София. Този плот е изключително здрав и лесен за поддържане. С него няма да се страхувате да слагате топли съдове, да режете и да приготвяте храната. Специалистите твърдят, че е много лесен за монтиране. Ако се получат драскотини, лесно могат да бъдат коригирани с помощта на шкурка.

Разбира се, този плот има и своите недостатъци. Необходимо е преди да започнете да го използвате, да нанесете специално покритие за дървесина. Трябва да го подменяте през определен период. Изисква се използването на редица препарати след като сте приключили с готвенето, за да не се допуска появата на петна и да може повърхността да се дезинфекцира. Този плот е не понася влага и екстремно високи температури.

Ламиниран плот

Този материал за плот е с ниска цена и с лесна поддръжка. На пазара в София се предлага голямо разнообразие от цветове. Почиства се с вода и сапун. Изключително устойчив е на цапане, надраскване и екстремни температури.

Ламинираният плот лесно се поврежда от остри предмети. Трябва да знаете, че дълбоките драскотини няма начин да бъдат поправени.

Плот от естествен камък

Този плот е изключително издръжлив и устойчив на надраскване. Заради естествената текстура и цвят, всеки плот е уникален по рода си. Предпочитани са плотовете от гранит и мрамор. Въпреки високата си цена, плотът от естествен камък ще ви служи дълго и вярно. По-евтин вариант е да вземете отделни плочи, които да сложите една до друга, вместо цял блок, който е значително по-скъп.

Тъй като плотът от естествен камък е доста тежък, необходимо е шкафовете да са много стабилни, за да не се повредят от тежестта.  Мраморът и варовикът изискват редовно запечатване със специален препарат.

Плот от изкуствен материал

Такъв материал е Corian. Той имитира всякакви материали – мрамор, гранит, стъкло. Поддържа се изключително лесно и е устойчив на влага, висока температура. Не избледнява и се предлага в различни цветове. Ако искате мивката и плотът ви да са едно цяло, можете да направите поръчка за това. Голямо предимство е, че ако се получи някакво надраскване, може да бъде поправено с шкурка.

За съжаление, цената му е почти като на плота от естествен камък. Ако по-продължително време върху него се слагат горещи съдове, може да се получи обезцветяване на материала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *