Практични съвети за промяна на интериора

Шест практични съвета за нискобюджетна промяна на интериора. Защо са ни нужни блиндирани врати Борман в офиса и дома? Porta Doors история на фирмата. Porta Doors история на фирмата. Идеи за обновяване и обзавеждане на мазето. Ново начало: Нов цвят за входната врата. Най-подходящите подови настилки за собствениците на кучета и котки. Как можете сами да обновите старите си врати?

 

Защо са ни нужни блиндирани врати Борман в офиса и дома?

Ако сте взели решението да закупите блиндирани врати за своя офис или дом, трябва да знаете, че избора ви е много правилен. Защо смятаме така и какви са техните цени, ще отговорим в следващите редове на тази статия. За да сте се решили на този избор, най-вероятно търсите по-голяма здравина, съчетана с модерен и красив дизайн. Много фирми предлагат такива врати, затова няма да ви е никак трудно да намерите подходяща за вас.

Компаниите, произвеждащи тези врати, обикновено пускат различни промоции в началото на всеки сезон. Тогава имате възможност да се възползвате от намаленията и да направите своята покупка. Във фирма Борман (София) има големи каталози с оферти, които са подходящи за всякакви вкусове и предпочитания.

Повечето ремонтни дейности се извършват през лятото и тогава всеки се замисля как да подобри своето жилище. С блиндираните врати имате възможност да увеличите защитата на дома си и да го направите по-сигурен за предстоящата зима. В днешно време вратите се правят така, че да са подходящи за всякакъв интериор. Те могат да бъдат в различни цветове, да са с разнообразни форми и да подхождат на всякакви мебели.

В търговските вериги могат да се намерят много скъпи модели, които със сигурност гарантират добра визия и отлично качество. Ако разполагате с повече финанси не правете компромиси и заменете старата врата с нова, която ще ви осигури по-голяма защита, по-добра изолация и ще ви предпази от външните шумове.

Блиндираните врати са сигурни, защото са почти невъзможни за разбиване. Тяхната надеждност е много висока и върху тях могат да се монтират много допълнителни устройства като сигнално-охранителна техника и т.н. Те предлагат уникалната възможност, чрез която красивия дизайн може да бъде съчетан с добрата защита едновременно.

Вратите, предлагани от Борман са качествени и с добри уплътнения. Те могат да спрат проникването на миризми и студен въздух. Предназначени са за доставяне на необходимия уют  в помещенията, където се намират. Ако ги използвате в офиса си, вие и вашите служители, ще работите на спокойно и тихо място. Ако ги монтирате в дома си, ще престанете да чувате външните скандали, шума на асансьора и всички други подобни шумове.

Дизайнът на блиндираната врата също не е за подценяване. Той може по много добър начин да се съчетае с вътрешния интериор на кабинета или жилището ви. Предлагат се всякакви оферти на пазара, така че със сигурност ще намерите това, от което се нуждаете. Материалите, използвани за изработка, са различни, а цветовите варианти са повече от достатъчни.

Времената, в които живеем, не са никак леки. Престъпността е голяма и нараства непрестанно. Блиндираните врати са средството, с което можем да се предпазим от зачестилите кражби и опити за взлом. Те са способни да гарантират нашето спокойствие. Всеки знае, че старите мебели бяха в тон с външните и вътрешните врати. Те бяха като тяхно естествено продължение.

Хубавото днес е, че блиндираните врати могат да се намерят навсякъде. Във всеки град има фирми, които ги продават. Ако нямате възможност или време да пътувате и да търсите, можете да ги поръчате и онлайн. След като четете тази статия, значи имате интернет и нищо не ви пречи да посетите официалния сайт на фирма Борман България, в който ще разгледате всички продукти, предлагани от компанията.

Не е нужно да чакате покана, за да се решите да поставите по-добра врата в дома си. Това е една гарантирана и дългосрочна инвестиция, която със сигурност ще   се възвърне с времето. Вашето имущество ще бъде на сигурно място и няма да се притеснявате за него.

Искрено се надяваме, че тази информация ви е била полезна и ще видите какво се предлага във фирма Борман. Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с представител на компанията, като използвате контактната форма в сайта. Ще получите отговор максимално бързо. Пожелаваме ви успех!

 

Шест практични съвета за нискобюджетна промяна на интериора

Вероятно дълго време отлагате смяната на мебели в жилището или не се решавате да направите ремон, с който да разнообразите малко обстановката. Причината за цялат ви неувереност са малките спестявания, които не ви позволяват да се разпрострете толкова, колкото искате.

Ето някаолко практични съвета, които ще ви покажат как с малко пари, можете да постигнете значителна промяна в интериора.

  1. Купувайте от местни търговци

Интернет предлага неограничени възможности. Так се предлагат всякакви артикули на всевъзможни цени. Напълно вероятно е да намерите вещите или мебелите, които търсите в някой сайт на изключително ниска цена. Но помислете, за всяка доставка се плаща. Проверете внимателно какви са таксите, които ще дължите, ако поръчате стоката от сайта и каква става действителната цена на предмета. В повечето случаи е по- изгодно да си купите тази стока от местен търговец.

  1. Използвайте почина „Направи си сам“, вместо да купувате нови мебели

Огледайте добре стария диван или канапе. Сигурно положението не е толкова неспасяемо. В специализираните магазини продават чудесни дамаски, сред които неминуемо ще намерите подходящата за вашата мебел.

След това претапицирането няма да ви отнеме повече от два дена. Определено това ще е по- подходящия вариант. Ще платите значително по- малко, а в действителност ще имате съвсем нова мебел.

  1. Акцентирайте на една или две стени

За да не харчите много забоя, можете да направите една стена с различна боя и така ще акцентирате на нея. Това веднага ще промени визията на помещението.

  1. Използвайте огледала

Ако искате да разширите помещението без излишни разходи, сложете огледало. Огледалата отразяват светлината. Те могат да направят стаяте по- светла и същевременно а кара да изглежда по-голяма. Няколко стратегически разположени огледала могат да постигнат чудеса.

  1. Подредете

Разчистете безпорядъка като направите добре организация на вътрешното пространство. Как, ще попитате вие? Бъдете креативни по отношение на рафтовете! Направете рафтове в цялата къща.

Не нареждайте по тях дребни предмети, те заемат излишно място и създават чувството за безпорядък.

  1. Играйте със светлината

Никой не може да отрече ефекта на скъпата система за осветление. Тя може да промени външния вид и усещане на всяка стая. Но не е нужно да се охарчите толкова, за да създадете специални светлинни ефекти. Няколко лампи, разположени на стратегически места из стаята могат да  изменят пропорциите и да подобрят пространството.

Промяната в жилището не винаги е свързана с харченето на мног пари. Достаъчно е да имате добри идеи и сръчни ръце, другото само ще дойде.

 

Как да боядисаме сами врата от фибристъкло?

Вече ви е омръзнал цвета на вратата в къщи, но сте убедени, че не можете да я боядисате, защото е направена от фибростъкло? Тогава, вероятно ще бъдете безкрайно щастливи да разберете, че вратите от фибростъкло могат да бъдат боядисани без проблем. Боядисването входната врата е чудесен начин да се обнови или актуализира стила на Вашия дом. Следвайте тези съвети, за да си създадете съвсем нов облик.

Ако имате опит в закачането на врати, можете да свалите вратата от фибростъкло, за да я боядисате. Това правят и професионалните бояджии. Все пак, ако не можете да я свалите, боядисйате я на място. Само ще трябва да бъдете внимателни, за да не нанесете боя и на обкова и по стълката, ако вратата има такива.

Ако вратата вече е боядисана веднъж, ще е добре да се свали първо старата боя. Можете да направите това отстраняване с помощта на  химически разтвор, който се предлага във всеки бояджийски магазин или магазин за обков. Не оставяйте веществото да престои прекалено дълго, защото може да прояде фибростъклото. Намажете разтвора на вратата, а след това минете по нея с шпакла. Тя ще ви помогне да отстраните старата боя по- лесно.

Почистете старателно вратата преди да започнете с боядисването. Можете да използвате минерален спирт или лек препарат за миене на чинии. След почистване на вратата, изчакайте докато вратата изсъхне напълно, преди да започнете да боядисвате. Може би ще е най- подходящо да почистите вратата вечер преди да легнете и на следващата сутрин да се съсредоточите над боядисването.

Преди да започнете да боядисвате, постелете плат или хартия на пода. Можете също да използвате смаозалепваща се лента за покриване на целия обков, включително на дръжките на вратите и чукчетата. Осигурете си достатъчно място за  движение докато боядисвате. Също така, отворете прозорците, така че всичката миризма от боя да се изпарява лесно.

Използвайте качествена боя

Използвайте само най-високо качество бои. Евтината боя ще остави  петна върху фибростъклото и дори е възможно да се налюшщи. Бои, които могат да бъдат използвани за фибростъкло, са отбелязани върху кутията.

Ако вратата на фибростъкло е напълно плоска, можете да използвате четка боя за намаляване на около ръбовете и валяк за боядисване на останалата част на вратата. Ако има някакви вдлъбнатини, ще имате повече работа четка, за да се направи. Отделете малко време и се прилага тънки, дори палта. Вашата врата ще изглежда много по-добре, ако положите два тънки слоя боя, вместо един дебел слой.

След като сте готови, оставете вратата да изсъхне напълно. След като вратата е напълно суха, погледнете отдалеч, за да видите, дали сте пропуснали нещо и поправет до колкото е необходимо.

 

Porta Doors история на фирмата

Днес ще ви запознаем с исторатя на една от големите производителки на врати в Европа, това е компанията Порта дорс. Ние от Борман България знаем колко е важно човек да помни исторята си, за да се учи от нея и също така да вижда за колко крадко е постигнал успехите си. Затова в поредица от статии ви запознаваме  с историята на компаниите производителки с който работим. Надяваме се тази история да е интересна и полезна за вас.

Основателят на компанията Порта е Яцек Сарновски. (Разгледайте интериорните врати на Порта). Той произлиза от фамилия на занаятчии. Още от юнощеските си години от семейството си се научава, че каквото и да желае  може да го постигне с много труд.  Когато постигне нещо, то спира да му бъде цел и той си набелязва нова по-голяма цел. Желанието му за постигане на нови цели развитие помагат за успеха му. Така компанията Порта се превръща в  лидер на полският пазар за врати.  Прави пътуване във Франция, след което, му хрумват много идей. Основното което научава е че домът е най-важното нещо, а лицето на един дом са неговите врати.

През далечната 1992 година г-н Сарновски решава да основе компанията Порта, в Болшево, близо до град Вейхерово в Полша. В началото там работят не повече от 10 – 12 човека. А сега този завод е основния на клона заисточна европа.  През 2000 година в град Елк в оклахома е направен амодерна фабрика Порта систем, за каси от дървесен фурнир.  Иновативноста на мислене на Яцек Сарнвски му помага да основе този завод в САЩ.  През 2001 година, след по малко от 12 месеца качеството на порта повишава бропя на клиентите им до толкова, че порта прави още един завод в град Елк. Завода Порта метал  започва почти веднага  производството на метални каси.  През същата 2001 година е направена и фабриката Порта фурнир в град Сувалки. Този завод е з пройзводство на дограма. Така групата на заводи на Порта се развиват  с бързи темпове.

През 2003 година Порта доорс основава  завод в Арад, в Румъния.  При правенето на този заводв своя реч Яцек казва, че нямало да успее без свойте качествени и верни служители, че те са най-голямото му богатство. През 2009 година в град Сувалки е създадена нова гъвкава и автоматизирана фабрика за каси, така Порта фурнир успява да предложи голям асортимент на свойте клиенти и да произвежда дори и най-нестандартните поръчки.

От 2015 година насам в 5 те фабрики на Порта доор работят над 1600 човека и по думите на собствениците и управителите на заводите , без техния професионален опит и лоялност Порта е нямало да постигне свойте успехи и лидерската си позиция на полският пазар.

През годините Порта печели следните награди.  През 2005 година печели престижната титла пазарен лидер, в Полша.През същата 2005 година печели и наградата на плюс бизнес и се включва в групата на най-динамично развиващите се компании. Също така печели награда на асоцияция Клиентът, наградата Златен конструктор, е перла в короната на порта през далечната 2005 година.

През 2006 и 2007 година печели награди за инвеститор, в категорята размер на капитала в чужбина. През 2008 година печели наградата от редакторите на интернет портала Окнонет.пл

През 2009 година печели наградата Честна игра която е награда за коректноста на фирмата към клиентите и партньорите и. През 2010 година печели награда от престижното списание Панорама света. През 2011 година печели награда за най-добър корпоративен сайт.  През същата 2011 година световно известнот списание Форбс го нарежда в 10те най-бързоувеличаващи стойността си компании. През 2012 и 2013 печели награди за дизайн на списание Ливинг.

Порта доор продължава своето развитие и очакваме още много награди да спечели и да предлага всеповече както класически така и иновативни модели на врати.

Надявам се исторята да ви е била интересна макар и не на 100% разбираемо съдържание,  а то е такова поради сложноста на самата компания която е в динамичен подем и предлага все повече и все по-качествени продукти на свойте клиенти. Ако искате да разгледате моделите на Порта заповядайте в магазините на Борман България.

 

 

Идеи за обновяване и обзавеждане на мазето

Превърнете долния етаж на къщата в лично кътче за мъж, жена или тийнейджър или за цялото семейство. Ето някои опции.

Премахване на течовете

Ремонтирането или проектът за обновяване на мазето трябва да започва с гаранция, че пространството е водоустойчиво. Течовете могат да причинят щети и да се създадат нездравословни условия в незавършен сутерен, да не говорим, ако сте решили да го превърнете в редовно използвана стая.

Имате две възможности, ако съществуват течове: френски дренаж или смукателна помпа. Инсталираме първия от външната страна на вашия дом чрез изкопаване на канавка и я запълваме с чакъл, камъни или перфорирана тръба за пренасочване на повърхностните и подземните води от основите. Помпата се поставя в най-ниската част на мазето и включва създаването на яма за помпа, която ще изхвърля водата извън дома.

Промяна на мазето

Ако преди това сте завърши част или цялото мазе и сега просто имате нужда от прекрояване, можете да направите всичко, което поискате – монтиране на гипскартон, боядисване, обновяване на осветлението, както и добавяне на корнизи са само някои от опциите.

При прекрояването на мазето, ние можем да добавим обичаните орнаменти от дърво на колоните и тавана, за да се създаде стая за игри. В действителност, трябва да направим обзавеждането на игралната стая така, че да се вписва в стила на останалите стаи в къщата. Целта ви трябва да е създаване на съгласуваност между стаите и добавяне на цялостната естетика на дизайна на къщата.

Пълен ремонт

Ако в момента мазето ви е на етап само бетон, външни стени и един недовършен таван работата ще е много повече. Трябва да започнете с оформяне на рамки към стените и изграждане на отделни помещения. Следва поставянето на изолация, а след нея – гипскартон за стените и тавана. На пода на пералното помещение и банята можете да налепите плочки. След като направите камина и постелете килими в основната зона на помещението и на стълбите, работата е приключила.

Съществуват и други възможности за подови настилки в допълнение към плочките и килимите. В момента има монтирани дървени подове в редица завършени мазета, което е възможно, ако вече сте направили помещението водоустойчиво.

Независимо дали имате мазе, което е било частично или напълно завършено, можете да се обърнете към професионалисти, които да помогнат с преустройството или ремонта още от първия ден. Интериорните дизайнери могат да ви дадат чудесни идеи и да направите оформление, което не само служи за много цели, но също така е удобно и естетически приятно.

Много семейства имат деца, завръщащи се у дома или родителите, които често идват на гости, което изисква наличието на допълнително годно за живеене място.

 

Ново начало: Нов цвят за входната врата

Ако сте отегчени от екстериора на дома ви, но не разполагате с голям бюджет, за да поправите нещата, ви предлагаме две основни алтернативи. Едната е да замените вратата си с нова, качествена такава, на възможна най – ниска цена от нашите магазини БОРМАН, а другата е да ремоделирате вече поставената такава.

Направете крачка назад от дома, погледнете цялостната визия на къщата или апартамента ви и помислете за нов цвят за входната врата. Няма голямо значение дали става въпрос за нов смел цвят, който винаги сте харесвали или за обикновен черен цвят, новият нюанс на вратата може да окаже силно влияние върху самата фасада на дома ви.

В тази статия ви предлагаме някои цветове, които определено ще пивлекат вниманието и ще вдъхнат нов живот на дома ви.

Оранжево

Всъщност оранжевото не е чак толкова ново и нестандартно колкото си мислите, защото е обявено за цвят на годината през 2012 година, но сега, 6 години по – късно е още по – добро време да помислите за един толкова свеж, цитрусов цвят. Може да помислите също и за добавяне на съответстващ елемент, който да допълни идеята на оранжевата врата. Оранжевото винаги е било популярно в съвременната, модерна архитектура. То осветява неутралните цветове на екстериора на дома.

Синьо

Помислете за преобразуване на входната врата не само от външната й страна, но и от вътрешната. Синьото е чудесно решение, което ще добави енергия не само към екстериора, но и към коридора, който се намира от вътрешната страна. Индиговото синьо от своя страна добавя към къщата допълнителен чар и държи вратата визуално малко по – отдръпната от самия панел.

Червено

Масивната и голяма червена врата е приветлив и забавен избор за традиционните стилове на дома. Много дизайнери споделят, че червеното говори много и за самите живеещи в дома, за техния характер, който се описва като забавен, лек и приятен. Също както оранжевото, червеното е идеално за съвременни и модерни жилища. За червени врати ви съветваме да погледнете и т.нар. Холандски такива, защото в тях има особен чар.

Жълто

Жълтото определено може да покачи настроението през зимата или в мрачния ден. В мъглявото време вратите в жълт или дори неонов цвят са весели и приветливи. Златния нюанс от своя страна се сработва изключително добре с традиционната архитектура. Всички знаем в Англия колко са строги самите къщи, но дори там този цвят е доста широко разпространен.

Зелено

Определено ще накара съседите, а и гостите ви да запомнят вашия дом и да го откриват особено лесно. Цветът на интериора също ще се оживи значително ако поставите такъв красив цвят в началото на дома си. Когато нямате много място за обзавеждане или аксесоари в коридора или изцяло у дома, боядисаната в зелено врата може да направи голямо впечатление, което няма да заема много място, а същевременно ще отклони вниманието от всички детайли в дома ви, които не искате да се забелязват. Малко по – нежно и меко зелено може да се постави на дом, който се намира в близост до природата или екстериорът е решен в тъмни цветове или дори оставен на тухли.

Лилаво

Направете дома си малко по – еклектичен с лилава врата. Това, което трябва все пак да направите ако живеете в апартамент е до една степен да се съобразите с останалите съседи, защото лилавото определено е нестандартно, биещо се на очи и много нетипично.

Черно

Черното ще накара дома ви да говори сам за себе си, за това, че не е поредната скучна къща по улицата, на която се намира. Класическо, изчистено и все пак толкова модерно.

 

Най-подходящите подови настилки за собствениците на кучета и котки

Знаете ли, че в 40% от домовете се отглежда куче или котка? Това означава, че много кучешки и котешки нокти разкъсват вашите подови настилки! Добавете и многото мокрене от време на време … ъъъ … множеството неприятни инциденти и скоро ще имате основателна причина да мислите дълго и упорито за това кой тип нов подови настилки ще бъде най-подходящ за вас. Така ще можете да изберете наистина подходящият материал, който да е добър и за двете страни.

В това начално ръководство за избор на подова настилка, ще разгледаме по-подробно двете най-добри и най-лоши подови настилки за кучета и котки. Но нека да споменем някои ключови моменти.

Първо, няма конкретни и бързи правила, които да помагат на притежателите на кучета и котки! Няма закон срещу притежаването на домашни любимци и използването на килими! Хиляди собственици на домашни любимци са го направили и са безкрайно щастливи.

Ако имате…

а) добре възпитани домашни любимци

б) винаги поддържате добре поддържани ноктите им 

в) притежавате добра и мощна прахосмукачка и нямате нищо против да я използвате всяка седмица.

… тогава е напълно възможно да имате домашни любимци и хубав килим. От друга страна добре познавате навиците на вашите домашни любимци и вашия начин на живот. Ако имате две големи кучета, които обожават да се търкалят в калта всеки път, когато отиват на разходка и след това се налага да перете килимите в цялата къща.

Второто основна съображение е … какво имаш предвид с понятието „най-добрата подова настилка“ за кучета и котки? Визирате най-добрите настилки за тях или най-добрите настилки за вас !? В нашето ръководство сме споменали настилки и от двата критерия. Така теракотът не е оценен с номер едно в нашето проучване, независимо от факта, че за експлоатация и лекота при почистване е ясно, че е най-добрият вариант, защото за вашите домашни любимци това е доста трудна, често студена и хлъзгава настилка.

Така че нека да разгледаме списъка с вътрешни подови настилки от най-добрите настилки за вашите домашни любимци … и за вас!

Винил

Начело в класацията за кучета и котки със сигурност трябва да бъде винилова настилка. Правилно монтираният винил ще изглежда добре, без никакви драскотини, с водоустойчивост качества и изключително лесен за почистване. Котешките и кучешки косми се отстраняват бързо с прахосмукачка и всякакви следи от урина или повръщано лесно се свалят, без да остави следа.

Балатум

Балатумът притежава почти същите ползи като винила. Той е лесен за почистване, доста устойчив (макар и не толкова добър, колкото винил) и по-мек, по-тих от паркета.

Плочки и камък

Ако се интересувате само за собственото си удобство и комфорт, това определено е най-добрата настилка за кучета и котки. Здрава, устойчива на петна, вода, здрава и лесна за почистване. Котките няма да се притеснят много, те винаги могат да намерят мек стол или легло, за да се свият, но за кучетата плочките или камъка могат да се сторят доста твърди и неудобни.

Ламинат

Ламинираният паркет е известен с неговият невероятно труден меламинов износоустойчив слой, което го прави почти непобедим срещу надраскване от котешки и кучешки нокти. Устойчив е на петна и  лесно да се поддържат чист с прахосмукачка и влажна кърпа. Ламинатът обаче прилича на ледена пързалка за домашните любимци.

 

Как можете сами да обновите старите си врати?

Отминаха дните, когато можеше просто да изхвърлите нещо, което не искате да съхранявате вече. Сега преработването и обновяването е полезно за околната среда и е чудесен начин да направите уикенда си по забавен, така че разучете какви възможности имате!

Витрина

Хубаво е да разполагате с красива стъклена витрина, за да можете да покажете новите си украшения от антикварните пазари и екзотичните далечни държави. Ако си спомняте, събирането на прах по тези неща беше огромна грижа! За щастие, вече е много модерно в днешно време да имате витрини на всички видове мебели, за да показвате вашите ценни вещи, от плаваща библиотечка до домашно изработени мебели. Използването на външния ръб на стара врата като рамка дава видимост на плаващите рафтове до задната част. Дъното ще трябва да бъде подпряно с нещо подобно на малка кутия. Ще са ви необходими съвсем малко знания за работа с дърво за този проект, за да го правите уникален и приличен.

Плъзгащи се врати

На съществуващото в дома ви място, което се нуждае от малко свиване или създаване на пространство, можете лесно да монтирате плъзгащи се врати, без да достигат външната част на стената (Тук можете и да разгледате предложенията за врати на Борман България). Всичко, от което се нуждаете, е врата с подходяща височина и устройство, което ще издържи теглото й. Решението изисква минимална намеса от ваша страна за монтажа и поразителен резултат, като един от ефектите е удължаване на помещението, което го прави да изглежда високо и елегантно. С цел да се намерят достатъчно високи врати, може да се наложи да се прибегне до разлини начини за набавяне на материала, като например търсене в интернет на стари селскостопански врати. Не пренебрегвайте предложенията с по- стари материали тъй като по-старото дърво може да бъде с по-високо качество.

Табла

Имате ли едно от онези легла, които са функционални, но скучни за гледане? Слагането на табла на леглото не само ще го накара да  изглежда по-добре, но също така ще добави визуален интерес към въпросната стая, без промяна и на една част от обзавеждането – функция, която наистина е по-удобна за по-малки спални. Най-добрата част е, че тя изисква минимално рязане и дърводелство, за да се превърне една врата в таблата. Просто изберете подходящ цвят и започнете да рисувате или боядисвате!

Друг лесен начин да промените предназначението на вратата е просто да я използвате, за да замените друга врата в дома си. Освен ако не сте я реновирали, повечето врати трябва да са с еднакъв размер, което прави замяната хубава и лесна.

Какво трябва да знаете при смяната на вратите към вътрешния двор?

Смяната на вратата към вътрешния двор на Вашия дом е предимно от естетична гледан точка. Ако вратата е неизправна, безопасността на семейството ви може да бъде поставена под ненужен риск.

Ето защо издръжливостта и сигурността, заедно с енергийната ефективност, се считат за най-важните характеристики на всяка врата към вътрешния двор.

Излишно е да казвам, че има повече от достатъчно видове врати, на които можете да се спрете днес, достатъчно е да се информирате. Ето някои от нещата, за които трябва да следите, когато избирате врата за смяна към вътрешния ви двор!

Изберете подходящия материал за вашия дом и личните ви нужди

Подобно на повечето врати, модерните модели за вътрешен двор са произведени от дърво, винил, алуминий или облечени с дърво. Всеки един от тези продукти има своя специфичен набор от предимства и недостатъци, така че изборът не винаги се свежда до лични предпочитания.

Естественото дърво изглежда страхотно, винилът често се изтъква като най-траен за врати и прозорци материал, а алуминият е известен със своя лек дизайн и рентабилност.

Важен фактор, който трябва да се взима винаги под внимание, е специфичния климат, в който живеете. За домовете в региони с топъл климат, по-подходящи са металните дворни врати, тъй като загубата на топлина не е проблем.

Какви функции ви трябват?

Тук вече ще трябва да седнете на спокойствие и да помислите върху всички възможности, защото няма толкова много варианти.

След като сте си избрали модела на вратата, изборът на решетки и вид на стъклото, трябва да бъдат взети под внимание. Ако желаете да има максимално количество енергийната ефективност, ниско емисийното стъкло е най-добрият вариант. В допълнение, винилът, фибростъклото и стоманата са сред най-добрите материали.

Разбира се, енергийната ефективност трябва винаги да бъде водеща при избора на нова врата към вътрешен двор, като се има предвид огромния размер на спестявания от сметките за енергия. Вашият дом ще се превърне в много по- еко къща тъй като емисиите на въглероден двуокис намаляват значително. Имайте предвид, R-стойността на вратата, тъй като това е мярката за изолационни свойства на вратата. Колкото по- висока е стойността на R, още по- добре.

Закаленото стъкло е идеалният избор, когато безопасността е от първостепенно значение, тъй като обикновено е от значение, когато има малки деца, които живеят в дома.

Допълнителните функции на вратите за вътрешен двор могат да включват монтирането на врата за домашни любимци, заедно с декоративно текстурирано стъкло и персонализирани щори.

Преди всичко, закупуването на врата за вътрешен двор, който надхвърля двете желания и нужди на семейството ви, не е за препоръчване.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *